ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αποτελέσματα από Golden Hall και Μall

Μικρή μείωση κατά 7% (3% εξαιρουμένων χρονικών διαφορών) παρουσίασαν τα ενοποιημένα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου Lamda Development, δηλαδή προ μεταβολών εύλογης αξίας επενδύσεων σε ακίνητα και άλλων μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, αποσβέσεων, τόκων και φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 21,1 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες σε ενοποιημένο επίπεδο μειώθηκαν αισθητά σε 3,2 εκατ. έναντι 16,3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο λόγω της μείωσης των ζημιών από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου. Η θετική διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων από την υπόλοιπη αγορά λιανικής συνεχίζεται. Η θετική αυτή πορεία αντανακλάται στην 100% πληρότητα των κέντρων καθώς και στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές. Πολύ ικανοποιητική κρίνεται η απόδοση του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» δεδομένου ότι η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία παρά την κρίση αυξήθηκε οριακά κατά 2% όπως επίσης και ο τζίρος των καταστημάτων κατά 1%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο «The Mall Athens» για την ίδια περίοδο κινήθηκε πτωτικά κατά 10,4%, πολύ ικανοποιητικά συγκριτικά με το σύνολο της λιανικής παρεμφερών προϊόντων, ενώ στο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη η πτώση του κύκλου εργασιών των καταστημάτων περιορίστηκε στο 9,5%.

Μέχρι

το τέλος του έτους παρατείνεται η υγειονομική περίθαλψη άνεργων μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συμπληρώσει τα δύο έτη ανεργίας. Οι άνεργοι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τη διακοπή της εργασίας τους δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη για δύο έτη. Επειδή, όμως, μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραμένει άνεργος για μεγαλύτερο της διετίας διάστημα, παρατείνεται για ένα ακόμα έτος, όχι όμως πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2011, η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων

Χθες, πρώτη ημέρα της υπηρεσιακής επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εμπορίου αρμόδιο για τις Υποθέσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών κ. Ράιαν Μπαρνς. Ο κ. Γραμματίδης ενημέρωσε τον κ. Μπαρνς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της ελληνικής κυβέρνησης που αποτελεί μια ευκαιρία για την σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ. Η ανταπόκριση του Αμερικανού αξιωματούχου ήταν θετική και άμεση και συμφωνήθηκε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων με τη συνεργασία του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και του Invest in Greece. Ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Πίτερ Ράσις.

Μείωση 16,7% στην αγορά πλαστικών σωλήνων το 2010

Η συνολική εγχώρια παραγωγή πλαστικών σωλήνων παρουσίασε συνεχή άνοδο κατά την περίοδο 2004-2008, ενώ το 2010 εμφάνισε μείωση κατά 16,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP, η φαινομενική κατανάλωση πλαστικών σωλήνων την τελευταία διετία (2009-2010) εμφάνισε πτωτικές τάσεις και το 2010 σημείωσε μείωση κατά 17,6%.

Η αγορά των πλαστικών σωλήνων, σαφώς επηρεασμένη από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, εμφανίζει πτωτικές τάσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχισθούν την επόμενη διετία. Η ζήτηση του κλάδου της σωληνουργίας εν γένει επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας. Το 2009 η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 24,4% βάσει συνολικής επιφάνειας και κατά 26,5% βάσει συνολικού όγκου. Την πτώση αυτή ακολούθησε και η αγορά των Πλαστικών Σωλήνων, σημειώνοντας μείωση κατά περίπου 18% τη διετία 2009-2010.

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού

«Τουρισμός: υπόθεση εθνική» είναι το θέμα του 10ου Συνεδρίου «Τουρισμός και Ανάπτυξη» του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1η Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η παρατεταμένη και δυσχερέστατη για την ελληνική οικονομία περίοδος, απαιτεί πρωτοβουλίες με συναινετικές προσεγγίσεις και ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνεργασίες με στόχο την ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση. Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι με δεδομένο, πλέον, ότι ο τουρισμός είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, είναι αναγκαίο να επιτευχθούν συνέργειες που προφανώς θα δώσουν πολύ σύντομα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία.

Εξάλλου, ο ΣΕΤΕ, ως εκπρόσωπος του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων και ως κοινωνικός εταίρος επεξεργάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ένα κείμενο αρχών, κατευθύνσεων και στόχων για τον τουρισμό, το οποίο θα προτείνει στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων ως στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού για την επόμενη δεκαετία στο πλαίσιο μιας εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή