Συντομα

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηδενικές οι αυξήσεις για το 50% των εταιρειών

Μηδενικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έδωσε μία στις δύο επιχειρήσεις το 2011, ενώ την πολιτική αυτή θα συνεχίσει τουλάχιστον μία στις τέσσερις επιχειρήσεις και το 2012. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την περιοδική έρευνα της KPMG για το 2011 αναφορικά με τις μισθολογικές αυξήσεις στην ελληνική αγορά, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 115 εταιρειών από διάφορους κλάδους της αγοράς. Οι κλάδοι του αυτοκινήτου, της υψηλής τεχνολογίας και του λιανεμπορίου επηρεάζονται ειδικότερα φέτος, με το ποσοστό των εταιρειών που έδωσε μηδενικές αυξήσεις για φέτος να διαμορφώνεται αντίστοιχα σε 86%, 64% και 54%. Αντίστοιχα, μηδενικές αυξήσεις έδωσαν το 40% των εταιρειών του ασφαλιστικού κλάδου, το 29% του φαρμακευτικού, αλλά και το 34% των εταιρειών καταναλωτικών αγαθών.

Κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ μετά φόρους εμφανίζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α. Ε.) κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011 έναντι κερδών 1,64 εκατ. ευρώ, μετά φόρων, την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Ενα από τα γεγονότα που επηρέασαν την πορεία του ΟΛΠ στο πρώτο εξάμηνο ήταν η ένταξη στο νέο Car Terminal ανενεργών χώρων 145.000 τ. μ., μήκους κρηπιδωμάτων 1.167 μ. και χωρητικότητας θέσεων στάθμευσης 7.000 αυτοκινήτων. Θετικό πρόσημο στα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου επέφερε η μείωση των εξόδων και ιδιαίτερα των λειτουργικών κατά 20,3%.

Ανακοίνωση προσφορών για το φωτοβολταϊκό Μεγαλόπολης

Από την J&P Αβαξ υποβλήθηκε η πλέον συμφέρουσα προσφορά για το φωτοβολταϊκό 50 MW που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Αρκαδικός Ηλιος 1 (39 MW) και Αρκαδικός Ηλιος 2 (11 MW) στη Μεγαλόπολη. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών έγινε χθες και το χαμηλότερο οικονομικό τίμημα προσέφερε η εταιρεία J&P ABAX. H ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε ύψος τιμήματος ούτε κάνει λόγο για ανάδειξη μειοδότη. Υπενθυμίζεται ότι προσφορές στον διαγωνισμό εκτός της J&P ABAX είχαν υποβάλει οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ Α. Ε., Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΒΙΟΣΑΡ Α. Ε. και Κ/Ξ INTRAKAT – FCC CONSTRUCTIONS S. A. – ΕSΡΕLSΑ.

Στα 3,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εταιρείας Καράτζη στο α΄ εξάμηνο

Αύξηση 15,4% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας Καράτζη στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε σε 33,1 εκατ. ευρώ έναντι 28,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2010, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ενοποιημένα μεικτά κέρδη ενισχύθηκαν συνολικά κατά 33,5% και διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2011 σε 8,8 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου ανήλθε σε 26,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 23,1% στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 36,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και διαμορφώθηκαν σε 7,1 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του ομίλου ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,5%.

H HP προχωρεί στον διαχωρισμό της από το τμήμα ΡCs

Το Δ. Σ. της HP έχει εξουσιοδοτήσει το management της εταιρείας να εξετάσει στρατηγικές εναλλακτικές του Τμήματος Προσωπικών Συστημάτων της HP (PSG – Personal Systems Group), συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού του τμήματος μέσω spin off, της πώλησης ή της διατήρησής του. Αυτό δεν έχει καμία επίδραση στο Τμήμα Απεικόνισης και Εκτύπωσης της HP (ΙΡG – Imaging & Printing Group).

Ανοδικά τα λειτουργικά κέρδη της UPS στις ΗΠΑ

Αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 31% ανακοίνωσε η UPS στις ΗΠΑ το β΄΄ τρίμηνο του 2011. Κατόπιν αναπροσαρμογής των λειτουργικών κερδών στις ΗΠΑ, αυτά αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των εμπορευμάτων σημειώθηκαν λειτουργικά κέρδη της τάξεως των 187 εκατ. δολ. Τα αποτελέσματα της UPS αντανακλούν την ικανότητα της εταιρείας να προσαρμόζεται στις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και ταυτόχρονα να σημειώνει κέρδη. «Οι πελάτες μας», δήλωσε ο Σκοτ Ντέιβις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της UPS, «αναγνωρίζουν την αξία των ολοκληρωμένων λύσεων που εξασφαλίζουν οι δυνατότητες της UPS». Κατά το β΄ τρίμηνο του έτους, η UPS παρέδωσε 957 εκατ. δέματα, πραγματοποιώντας έσοδα της τάξεως των 13,2 δισ. δολ. Τον προηγούμενο μήνα, η UPS κατέλαβε την πρώτη θέση στη βιομηχανία ταχυμεταφορών, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή