O ΔΗΚΤΗΣ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένουν οι διαφωνίες για την ανακεφαλαιοποίηση

Μπορεί τα λεφτά ή τουλάχιστον η πρώτη δόση των 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να έχουν έρθει στη χώρα, ωστόσο οι όροι και οι λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού εγχειρήματος παραμένουν άγνωστες. Χθες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο και συζήτησαν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης. Δηλώσεις μετά τη συνάντηση δεν έγιναν, ωστόσο πηγές του Ταμείου σημειώνουν ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα τεχνικά θέματα, καθώς και για το ζήτημα των κινήτρων που θα δοθούν για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Ολα αυτά αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν μετά τις εκλογές.

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προυσιάσει το προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο νέο Μνημόνιο. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα στην καθυστέρηση αυτή συναινούν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ακολoυθείται η ίδια τακτική όπως και με τη μετάθεση κατά ένα μήνα της μείωσης των συντάξεων.

Τα δισ. από τη Ρωσία

Να θέσουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες της Ρωσίδας γυναίκας προέτρεψε χθες τους Ελληνες επιχειρηματίες ο κ. Σεργκέι Φεντόροφ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολης υποστήριξε χθες, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Ελλάδας – Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ότι οι γυναίκες της Ρωσίας είναι ικανές να επισκεφθούν την Ελλάδα μόνο και μόνο για να αγοράσουν μια ελληνική γούνα. «Εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να έρθουν στη χώρα σας εάν στοχεύατε στις ανάγκες της Ρωσίδας γυναίκας», τόνισε ο κ. Φεντόροφ, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες.

Χαμένη υπόθεση για 13.500 ανέργους η εύρεση εργασίας

Σε πλήρη απόγνωση έχουν φθάσει χιλιάδες Ελληνες. Στην ετήσια έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) αναγράφεται ότι 13.500 Ελληνες έχουν αποφασίσει να μην αναζητήσουν καθόλου δουλειά, ενώ έχουν μείνει άνεργοι. Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι δεν θα βρουν κάποια δουλειά για να απασχοληθούν. Υπάρχουν, δηλαδή, 13.500 άτομα που ενώ χρειάζονται τη δουλειά, δεν την αναζητούν γιατί έχουν απογοητευθεί και πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρουν να βρουν μία εργασία. Το νόμισμα, όμως, έχει δύο όψεις. Στην έκθεση της ΤτΕ αναφέρεται επίσης ότι ακόμη και άτομα που απασχολούνται αναζητούν εργασία. Και αυτό γιατί ζουν με τον φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά που ήδη έχουν. Είναι σαφές ότι η κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό σε όλους και μεγάλα προβλήματα στους περισσότερους, αν όχι όλους.

Ευχαριστίες σε εργαζομένους και μήνυμα σε τραπεζίτες

Μαζικό «παρών» έδωσαν χθες οι διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών στη Γενική Συνέλευση της ΤτΕ. Στη συνέλευση μετείχαν ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Β. Ράπανος (ο κ. Α. Ταμβακάκης βρισκόταν στο Λονδίνο), από την Eurobank ήταν ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ν. Νανόπουλος και ο αναπληρωτής Ν. Καραμούζης, από την Alpha ο πρόεδρος Γ. Κωστόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μαντζούνης και από την Πειραιώς ο πρόεδρος της Μ. Σάλλας. Στην ομιλία του ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον σύλλογο εργαζομένων της ΤτΕ για την υπογραφή νέας σύμβασης η οποία περιλαμβάνει και μειώσεις αποδοχών, μήνυμα που απευθυνόταν ασφαλώς και στους τραπεζίτες: η περιστολή των δαπανών αποτελεί «κλειδί» για την επιβίωση στο νέο περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή