Τα χρέη προς τον ΟΤΕ πιέζουν ασφυκτικά την On Telecoms

Τα χρέη προς τον ΟΤΕ πιέζουν ασφυκτικά την On Telecoms

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άρση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων υπέρ της On Telecoms και κατά του ΟΤΕ συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τα μέτρα είχε επιβάλει η ΕΕΤΤ, περίπου ένα μήνα νωρίτερα, στον ΟΤΕ, ο οποίος επιδίωκε το κλείσιμο των κυκλωμάτων της On Telecoms εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας προς τον Οργανισμό.

Τότε, η On Telecoms είχε προσκομίσει εγγυήσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά κατά τη λήξη των εγγυήσεων η εταιρεία κατάφερε να καταβάλει στον ΟΤΕ περίπου το 50% και συγκεκριμένα τα 580 χιλ. ευρώ. Επειτα από αυτό, ο ΟΤΕ έθεσε το θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων της ΕΕΤΤ και να επιβάλει το κλείσιμο των (μισθωμένων) κυκλωμάτων της Οn Τelecoms.

Η ΕΕΤΤ, από την άλλη πλευρά, επιχειρεί να βρει μια μέση λύση στο πρόβλημα, ζητώντας τώρα την υποβολή των σχετικών υπομνημάτων από τις δύο πλευρές, προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό ένα λουκέτο στην αγορά των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ύστερα από εκείνο της Algonet στο τέλος του περασμένου έτους.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της On Telecoms προς τον ΟΤΕ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος καθιστά δύσκολη μια πιθανή «ανάρρωση» των μεγεθών στις τηλεπικοινωνίες. Η On Telecoms από την ίδρυσή της εμφανίζει ζημίες και σχετικά υψηλό δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή