Η «Ψαλλίδας» προς αύξηση κεφαλαίου

Η «Ψαλλίδας» προς αύξηση κεφαλαίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα στους πιστωτές της να κεφαλαιοποιήσουν τις απαιτήσεις θα παράσχει η Εδραση Χ. Ψαλλίδας, μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 45 εκατ. ευρώ. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 30 Ιουνίου. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Θα υπάρξει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής και άλλων επενδυτών στρατηγικού χαρακτήρα.

Οπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της, «με τον τρόπο αυτό, οι υποχρεώσεις της εταιρείας θα μετατραπούν σε μετοχικό κεφάλαιο κι ως εκ τούτου θα μειωθεί ταυτόχρονα ο δανεισμός της, διευκολύνοντας την εξυγίανσή της και την περαιτέρω ομαλή ανάπτυξή της». Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή, ίση δηλαδή με την ονομαστική αξία εκάστης μετοχής, όπως αυτή προέκυψε μετά την τακτική γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου 2011. Η τιμή αυτή είναι σημαντικά ανώτερη από τη μέση αναπροσαρμοσμένη χρηματιστηριακή τιμή του προηγούμενου εξαμήνου, στα 0,56 ευρώ. Η τιμή αυτή θεωρείται εύλογη και συμφέρουσα τόσο για την εταιρεία, όσο και τους παλαιούς μετόχους της, σύμφωνα με τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, αλλά και με αναφορά στην αναπροσαρμοσμένη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της.

Ως προς το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, το οποίο η διοίκηση σχεδιάζει να εκδώσει, επισημαίνεται ότι ο τρόπος χρηματοδότησης εμφανίζει πολλαπλά πλεονεκτήματα καθόσον θα οδηγήσει στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, μειώνει το κόστος του δανεισμού και διαφοροποιεί τις πηγές άντλησης κεφαλαίων. Το εύρος της τιμής ή του λόγου μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές θα προσδιορισθεί και προταθεί στην τακτική γενική συνέλευση, αφού ληφθούν υπόψη οι επικρατούσες συνθήκες στις αγορές. Σχετικά με την τιμή διάθεσης των ομολογιών αυτών, σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι μικρότερη της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή