Εν συντομια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατοκες δόσεις και εκπτώσεις από το «Ερρίκος Ντυνάν»

Το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παρέχει τη δυνατότητα άτοκων δόσεων για εξόφληση λογαριασμών μέσω πιστωτικών καρτών ανάλογα με το ποσό συναλλαγής και μέχρι 12 άτοκες δόσεις. Επίσης, σε όσους κάνουν χρήση της πιστωτικής τους κάρτας παρέχει 10% έκπτωση στον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο των εξωτερικών ιατρείων και 7% έκπτωση πέραν του ποσού που καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο για τους εσωτερικούς ασθενείς. Σε περίπτωση ασφαλισμένων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι παραπάνω εκπτώσεις ισχύουν μόνο για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου. Οπως επισημαίνει η διοίκηση σε επίσημη επιστολή της, τα τιμολόγια του νοσοκομείου, λόγω του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα κοινωφελή ιδρύματα δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερων μειώσεων στο κόστος νοσηλείας και ιατρικών – εργαστηριακών εξετάσεων για όλους τους ασθενείς.

Αρχίζει σήμερα στο Λονδίνο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή το χρηματοοικονομικό συνέδριο της Golman Sachs. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια συνέδρια του πλανήτη με τη συμμετοχή των κορυφαίων επενδυτικών οίκων, που θα συζητήσουν την ευρωπαϊκή κρίση, ενώ έχουν κληθεί και ελληνικές επιχειρήσεις. Να θυμίσουμε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου αναβλήθηκε το φετινό road show που διοργανώνει το Χ.Α. κάθε Ιούνιο στη Νέα Υόρκη, με την παρουσία εισηγμένων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Στη χρηματοδοτική ενίσχυση 439 επενδυτικών σχεδίων νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ. Στο Πρόγραμμα υπεβλήθησαν συνολικά 1.148 επενδυτικές προτάσεις και εντάσσονται 439 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 63,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 56,5% αφορούν σε υπό σύσταση και νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και το 43,5% σε υφιστάμενες (έως 5 έτη λειτουργίας). Η δημόσια δαπάνη των εντασσόμενων επενδυτικών έργων, η οποία καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται στα 37,8 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερέβη τον αρχικά προβλεπόμενο προϋπολογισμό του Προγράμματος.

Στην ασφάλιση κατοικίας εστιάζει η Ιnteramerican

Στην ασφάλιση κατοικίας εστιάζει το ενδιαφέρον της η Interamerican, με δεδομένη την αύξηση των κινδύνων που απειλούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο, αλλά και τον χαμηλό δείκτη ασφάλισης που παρατηρείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο οποίος φθάνει μόλις στο 12% επί του συνόλου των κατοικιών. Η εταιρεία επαναπροωθεί τα προγράμματα Interamerican Home, προβάλλοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του πλούσιου βασικού πακέτου (πρόγραμμα Classic), της ευέλικτης και προσιτής τιμολόγησης με απαλλασσόμενο ποσό που ορίζει ο ασφαλιζόμενος προκειμένου να μειώσει τα ασφάλιστρα, και της άμεσης αποζημίωσης σε πραγματική αξία του ακινήτου ή του περιεχομένου. Η εταιρεία δεν μειώνει το ποσό της αποζημίωσης αν η κατοικία είναι ασφαλισμένη για αξία μικρότερη από την πραγματική. Τα δύο άλλα προγράμματα (Extra και Total) εμπλουτίζουν σημαντικά το βασικό πακέτο με κάλυψη ευθυνών προς τρίτους, κλοπής με διάρρηξη ή ληστεία, οικονομικής στήριξης της οικογένειας μετά το γεγονός κ.ά. καλύψεις, ενώ παρέχεται προαιρετική κάλυψη για σεισμό και με τα τρία προγράμματα.

Στα 1,9 εκατ. ευρώ οι οφειλές της On Telecoms στον ΟΤΕ

Σε 1,9 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας On Telecoms προς τον ΟΤΕ, αναφέρει η διοίκηση της πρώτης, απαντώντας σε δημοσίευμα της χθεσινής «Κ», η οποία ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει εύλογες τις οφειλές 1,9 εκατ. ευρώ, με δεδομένο ότι έχει καταβάλει συνολικά στον ΟΤΕ πάνω από 30 εκατ. ευρώ το 2011. Η On Telecoms αναφέρει ακόμη ότι με έγγραφη καταγγελία της προς την ΕΕΤΤ αμφισβήτησε την απαίτηση του ΟΤΕ για έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 1,17 εκατ. Ενήργησε όμως καλόπιστα, προσκομίζοντας εγγυητική επιστολή ύψους 587 χιλ. ευρώ, ποσό που, κατά την εταιρεία, «υπερκαλύπτει την όποια τρέχουσα επισφάλεια του ΟΤΕ από την παροχή των σχετικών υπηρεσιών (διασύνδεσης)». Τέλος, αναφέρει ότι μέσα στο 2011, σε επίπεδο ομίλου, υπήρξαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 79,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες θωρακίζουν την εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή