ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα, σε καιρό κρίσης, περισσότερο από ποτέ άλλοτε η Apivita επιλέγει να επενδύσει στους ανθρώπους της μέσω της εκπαίδευσης και της προσωπικής ανάπτυξης». Πρόσφατα, έγινε η τελετή της απονομής των Πιστοποιητικών Σπουδών στους Φαρμακοποιούς που αποφοίτησαν εφέτος από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Φαρμακοποιούς». H ελληνική εταιρεία Apivita, η οποία αναπτύσσει, παράγει και διακινεί φυτικά και φυσικά προϊόντα με βασικό κανάλι διανομής τους τα φαρμακεία, από το 2004, σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ο κύριος Χορηγός και αναλαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό κόστους, συμβάλλοντας έτσι στην εκπαίδευση περισσοτέρων των 120 φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα – Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα. Το επόμενο Πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο 2012.

Η Apivita ιδρύθηκε το 1979 από τους φαρμακοποιούς Νίκο και Νίκη Κουτσιανά και τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της εταιρείας είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αφού τα προϊόντα της εξάγονται σε παγκόσμιες αγορές, ιδιαιτέρως απαιτητικές, όπως στις ΗΠΑ, Ισπανία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία πιστεύει στη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και των πελατών της και επενδύει σε ετήσια βάση σημαντικά ποσά για τη βελτίωση των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Οπως συμβαίνει και με άλλους επιστήμονες, οι φαρμακοποιοί, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αρχίσουν την καριέρα τους, συχνά διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μια σειρά άλλες δεξιότητες για τις οποίες είναι ελλιπώς προετοιμασμένοι. Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει η Apivita και το επιτυγχάνει, όντως, αφενός μέσα από το ευρύ φάσμα των επιμέρους θεμάτων της διοίκησης επιχειρήσεων -μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, πώλησης, στρατηγικής σκέψης, λήψη αποφάσεων, ηλεκτρονικό επιχειρείν κ.ά.- αφετέρου, μέσα από την αριστεία των διδασκόντων καθηγητών και καθηγητριών του ΟΠΑ. Συμμετέχουν επίσης επιλεγμένα και καταξιωμένα στελέχη με γνώση και εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φαρμακοποιούς με τουλάχιστον διετή προϋπηρεσία. Η φοίτηση -συνολικά 300 ώρες- είναι υποχρεωτική και διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ κατά τις απογευματινές ώρες, μία ημέρα την εβδομάδα. Γεγονός που διευκολύνει και φαρμακοποιούς από άλλες πόλεις της Ελλάδας να μπορούν να το παρακολουθούν. Αλλωστε, «όταν κάποιος εργάζεται, αξίζει περισσοτέρων συγχαρητηρίων για την επιλογή του να αφιερώσει τον ελάχιστο προσωπικό χρόνο του στην εκπαίδευση» τονίσθηκε κατά τη συγκινητική εκδήλωση της απονομής των Πιστοποιητικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή