O ΔΗΚΤΗΣ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβαλε ψηλά τον πήχυ τον περασμένο Σεπτέμβριο

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος παρουσίαζε προεκλογικά περίπου εξασφαλισμένα τα δύο χρόνια επέκτασης του προγράμματος και γι’ αυτό μετεκλογικά ανέβασε τον στόχο στα τρία χρόνια. Χθες, προφανώς με εντολή του, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε μια δήλωση με την οποία εμμέσως πλην σαφώς έψεγε τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα επειδή δεν επέμεινε στο θέμα της επέκτασης στο προχθεσινό Eurogroup και υποχώρησε ενώπιον της απαίτησης των υπουργών Οικονομικών να αρχίσει η Ελλάδα να εφαρμόζει το Μνημόνιο και να έχει αποτελέσματα, πριν συζητηθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση. Προφανώς, ο κ. Βενιζέλος κρίνει με τα δικά του μέτρα και τις δικές του ικανότητες, τις οποίες ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να προσεγγίσει. Ποιος δεν θυμάται άλλωσε εκείνη τη νύχτα του Σεπτεμβρίου του 2011 που οι επικεφαλής της τρόικας διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και έφυγαν από την Αθήνα. Οπου ξαναγύρισαν μόνον αφού ο κ. Βενιζέλος έκανε όσα του ζήτησαν.

Με τιμή εκκίνησης το ποσό των 6,923 εκατ. ευρώ πραγματοποιείται σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ο επαναληπτικός δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός της Δάριγκ, για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευθείσας επιχείρησης. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ορισθεί ως ειδική εκκαθαρίστρια της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διεγράφη οριστικά από το Χ.Α. στις 14 Φεβρουαρίου 2006, είχε εισαχθεί στις 8 Ιουλίου 1991, ενώ ιδρύθηκε το 1928.

Νέα γενική γραμματέας

Η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον κ. Ηλία Πεντάζο. Η κ. Παπακωνσταντίνου είναι έμπειρη υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Από το 2009 είναι μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), επικεφαλής του οποίου ήταν (πριν να γίνει υπηρεσιακός υπουργός) ο κ. Γιώργος Ζανιάς. Μάλιστα, ήταν η βασική συνεργάτις του στις συνεδριάσεις του Euroworking Group. Επίσης, έχει υπηρετήσει στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. Θα έχει δύσκολη δουλειά.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» για Πειραιά από την Κίνα

Αξιόπιστο και οικονομικά ανταγωνιστικό διαμετακομιστικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτήρισε τον Πειραιά ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα, κ. Du Qiwen, στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη. Ο Κινέζος πρέσβης ανέφερε ότι 50% του ξηρού φορτίου και το 60% του πετρελαίου που εισάγεται στην Κίνα μεταφέρεται από ελληνικά πλοία. Από την πλευρά του ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε πως η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Να σημειωθεί ότι η θυγατρική εταιρεία της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε. που διαχειρίζεται τον προβλήτα ΙΙ έχει πετύχει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων την περίοδο Μάιος 2011 – Μάιος 2012 έφθασε στα 874,6 χιλιάδες μονάδες, αυξημένη κατά 130% σε σχέση με την περίοδο Μάιος 2010 – Μάιος 2011.

Η παραίτηση του Α. Ηλιάδη φέρνει αλλαγές στην Κύπρου

Αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Κύπρου σηματοδοτεί το αίτημα της τράπεζας για κρατική στήριξη. Χθες ανακοίνωσε την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης. «Μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ πιστά την τράπεζα, ήλθε η στιγμή σήμερα να σας γνωστοποιήσω την οριστική μου απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου» υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του. Από την πλευρά της Τράπεζα Κύπρου σε ανακοίνωσή τονίζεται: «Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ηλιάδη για τη μακρά υπηρεσία και προσφορά του στην τράπεζα. Το Συμβούλιο ιδιαίτερα σημειώνει το έργο του στην εδραίωση και λειτουργία της τράπεζας στην Ελλάδα καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του συγκροτήματος ως διευθύνοντος συμβούλου για 8 περίπου χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή