Ναυπηγεία Ελευσίνας: Λειτουργούν μετά τη συμφωνία με τράπεζες

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Λειτουργούν μετά τη συμφωνία με τράπεζες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των πιστωτριών τραπεζών προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η θυγατρική εταιρεία του Ν. Ταβουλάρη, που ελέγχει και την εισηγμένη εταιρεία Νεώριον Σύρου, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα ώστε να αναδιαρθρώσει τον υψηλό δανεισμό της.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας απασχολούν σήμερα 1.500 εργαζομένους. Οπως έγινε γνωστό, χθες, υπεγράφη συμφωνία –στο πλαίσιο του άρθρου 99 μεταξύ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των πιστωτριών τραπεζών, που αναμένεται να επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο. Η συμφωνία βάζει τέλος στην αβεβαιότητα αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των ναυπηγείων που ανήκουν στον όμιλο «Νεώριoν Νέα Α.Ε.» συμφερόντων του ομίλου Ν. Ταβουλάρη. Ο όμιλος ελέγχει από το 1994 το Νεώριο Σύρου και από το 1997 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η οικογένεια Νίκου Ταβουλάρη ολοκλήρωσαν χθες επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα οι Alpha Bank, Emporiki και Emporiki Διαχείρισης Ακινήτων έδωσαν το «πράσινο φως» για την αίτηση της εταιρείας στο άρθρο 99 και πλέον αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με τη συγκεκριμένη κίνηση εξασφαλίζεται η εργασία για 1.500 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ μένει σε εκκρεμότητα από τη μεριά του Πολεμικού Ναυτικού, για τις εκεί παραγγελίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μητρική εταιρεία Νεώριο Σύρου είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα στις 10 Μαρτίου 2011. Το άνοιγμα διαδικασίας συνδιαλλαγής με τους πιστωτές ξεκίνησε από τις 30 Αυγούστου 2011, σύμφωνα με σχετική απόφαση των δικαστικών αρχών. Η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία βρίσκεται σε βαθιά κρίση εξαιτίας μεγάλων υποχρεώσεων απουσίας έργου, πολύ χαμηλής ανταγωνιστικότητας και μεγάλων προβλημάτων με τα οργανωμένα σωματεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή