Πυξίδα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη πλέον για το Χ.Α.

Πυξίδα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη πλέον για το Χ.Α.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πέμπτο χειρότερο ημερήσιο τζίρο (19,13 εκατ. ευρώ) για το 2012 το Χρηματιστήριο Αθηνών επιστρέφει στην εσωστρέφεια, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται αμήχανοι και απογοητευμένοι από τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις. Οι διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη, που ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι και -1,51% και να ενισχύεται έως και 1,66%, αποδεικνύουν την κυριαρχία των traders που απλώς επιδιώκουν καθημερινά το βραχυπρόθεσμο κέρδος.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,92% και διολίσθησε στις 600,16 μονάδες. Με τη χθεσινή συνεδρίαση το Χ.Α. συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, καταγράφοντας αθροιστικές απώλειες 6,61%. Στάση αναμονής παρατηρήθηκε στις τράπεζες, ενώ μεταβλητότητα καταγράφηκε στον FTSE 20. Σημαντικά τα κέρδη +14,15% για τη μετοχή της MIG. Στάση αναμονής καταγράφηκε στις τράπεζες μετά τις σημαντικές απώλειες στη συνεδρίαση της Τρίτης και της Τετάρτης, ως απόρροια κυρίως της αβεβαιότητας που γεννάται τόσο από την πορεία της χώρας όσο και από το μοντέλο ανακεφαλαιοποίησης που τελικώς θα υιοθετηθεί. Η Εθνική έκλεισε στα 1,22 ευρώ χωρίς μεταβολή με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στο 1,16 δισ. ευρώ.

Η Alpha Bank διαμορφώθηκε στα 1,09 ευρώ (+1,87%) με αποτίμηση 582 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος της Eurobank ανήλθε στα 0,624 ευρώ με κέρδη 0,32% και αποτίμηση στο επίπεδο των 345 εκατ. ευρώ. Χωρίς μεταβολή ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση και η Τράπεζα Πειραιώς με κλείσιμο στα 0,2110 ευρώ και τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 241 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή