ΔΗΚΤΗΣ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μέργος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

Τα καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβε από χθες ο καθηγητής, κ. Γ. Μέργος, στη θέση του απερχόμενου κ. Ηλ. Πλασκοβίτη.

Ο κ. Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1986. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα τη γνωρίζει καλά, καθώς έχει διατελέσει και στο πρόσφατο παρελθόν Γενικός Γραμματέας (2004-2007). Επίσης, έχει εργαστεί ως ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986), διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009) και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (5/2009 – 5/2012).

Ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια πρόταση της γερμανικής εταιρείας Henkel προς τη θυγατρική της Rilken, με σκοπό τη διαγραφή της από το Χ.Α. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό την Τρίτη. Μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη είχε συγκεντρωθεί από τη Henkel το 83,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Rilken, ενώ απαιτείται το 90%. Στις 30 Ιουλίου ολοκληρώνεται και η δημόσια πρόταση για τον ΔΟΛ για τη διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο.

Στο ραντάρ Ιαπώνων αποκρατικοποιήσεις

Ιαπωνικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εντόπισε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας σε χθεσινή του συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, κ. Ryuji Yamane και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Hiroshi Τoda.

Ο κ. Στουρνάρας τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης «προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα». Οπως δήλωσε ο υπουργός, η Ιαπωνία έχει διαθέσει 70 δισ. δολάρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF, για την ευρωπαϊκή κρίση και «ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο».

Το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη οικονομικό συνέδριο με θέμα: «Οικοδομώντας μια Νέα Ελλάδα» με κύριο ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Το συνέδριο διοργανώνει για 14η χρονιά η Capital Link και έχουν προσκληθεί εισηγμένες που θέλουν να προγραμματίσουν συναντήσεις με τραπεζίτες, χρηματιστές και αναλυτές.

Υποδέχονται μια μικρή πόλη στο Κατάκολο…

Ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Κατάκολο της Ηλείας για την υποδοχή των κρουαζιεροπλοίων, Divina με 4.800 τουρίστες – επιβάτες και 1.500 μέλη πλήρωμα και seabourn Odyssey με 450 τουρίστες. Η εκδήλωση που θα παραβρεθεί η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της τουριστικής πολιτικής γίνεται με πρωτοβουλία του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ηλιδας – Ολυμπίας» για τρίτη συνεχή χρονιά με την ευκαιρία έλευσης ενός κρουαζιεροπλοίου το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Αρνούνται να χορηγήσουν βίζες σε Αλγερινούς τουρίστες

Μισό εκατ. ευρώ έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο τα ταξιδιωτικά γραφεία της Μαγνησίας, καθώς οι πρεσβευτικές και προξενικές μας αρχές στην Αλγερία αρνούνται να χορηγήσουν βίζες σε Αλγερινούς τουρίστες στην Ελλάδα καταγγέλλει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Οι ξενοδόχοι ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλου και Ο. Κεφαλογιάννη οι οποίοι στη συνάντησή τους προχθές συζήτησαν τα προβλήματα χορήγησης βίζας. Η Ενωση διαπιστώνει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να διαχωρίσουν την προσπάθεια των οργανωμένων γκρουπ που υλοποιούν δύο επώνυμα γραφεία από τις αιτήσεις μεμονωμένων για βίζα οι οποίες εκ των υστέρων καταλήγουν σε προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή