Οι προβλέψεις του ΔΝΤ «τρόμαξαν» το Χ.Α.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ «τρόμαξαν» το Χ.Α.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση του ΔΝΤ προκάλεσε ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. με αποτέλεσμα τα ενδοσυνεδριακά κέρδη (2,21%) να χαθούν και ο Γενικός Δείκτης να ολοκληρώσει την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με πτώση 0,29% στις 619,97 μονάδες. Βεβαίως, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών που ανήλθε στα 25,02 εκατ. ευρώ χωρίς να πραγματοποιηθεί κανένα πακέτο είναι ενδεικτικό της επενδυτικής άπνοιας που επικρατεί στην αγορά αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η χρηματιστηριακή αγορά δεν δείχνει σημάδια αντίδρασης, καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης στην οικονομία παραμένουν ακόμη στο στάδιο των διαπιστώσεων και των σχεδιασμών από τους αρμόδιους υπουργούς. Εντονη μεταβλητότητα επικράτησε χθες και ειδικότερα μέχρι και τις 16.30 το απόγευμα όταν και δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του ΔΝΤ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται μέχρι και 20,21%, η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενδοσυνεδριακά κέρδιζε μέχρι και 18,31%. Ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε έως και 12,62% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με άνοδο 5,61% στα 0,226 ευρώ. Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας με ενδοσυνεδριακά κέρδη 5,56% στο τέλος της συνεδρίασης έκλεισε με πτώση 2,38% στα 123 ευρώ. Ο τίτλος του ΟΠΑΠ στη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε να κερδίζει μέχρι και 3,48% για να καταγράψει απώλειες 0,82% στη λήξη των συναλλαγών και να διολισθήσει στα 4,85 ευρώ. Ισχυρές διακυμάνσεις κατέγραψε και η μετοχή του ΟΤΕ καθώς από ενδοσυνεδριακά κέρδη 3,85% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με απώλειες 2,99% και κλείσιμο στα επίπεδα των 2,27 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή