ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδοτούμενη επιμόρφωση για εξαγωγική τεχνογνωσία

Η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υλοποιεί επιδοτούμενη επιμόρφωση σε θέματα εξαγωγικής τεχνογνωσίας, η οποία απευθύνεται σε μικρομεσαίες εξωστρεφείς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και επιχειρηματίες που στόχο έχουν τη διεθνοποίησή των επιχειρήσεών τους. Οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό» θα γίνονται δεκτές ώς τις 30 Ιουλίου (στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων, Κρατίνου 11, Αθήνα ή στην ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, Κ. Πατήσια, Αθήνα) και αφορούν 6.800 δικαιούχους. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: αίτηση συμμετοχής (από τα site του ΟΠΕ και της ΕΕΔΕ), επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση δεν απασχολεί προσωπικό άνω των 250 ατόμων. Εκτός από την ΕΕΔΕ, για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Ολοκλήρωσε τη μετεγκατάστασή του στον Χολαργό ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS. Τα νέα γραφεία εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους συνολικής έκτασης 950 τ.μ. και διαθέτουν αίθουσες τηλεδιάσκεψης και χώρους εκπόνησης μελετών για την υλοποίηση των εργασιών επιθεώρησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης. Η TÜV HELLAS συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια δράσης στην Ελλάδα και απασχολεί 95 άτομα. Η νέα διεύθυνση είναι Λεωφόρος Μεσογείων 282.

Η BMW στηρίζει τους Ελληνες αθλητές

Την ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 ανακοίνωσε η BMW Hellas, στηρίζοντας τον αγώνα τους για διάκριση. Συγκεκριμένα, με την υλοποίηση κάθε test drive που θα λαμβάνει χώρα στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων της BMW Hellas έως και τις 31 Δεκεμβρίου, η BMW Hellas θα δωρίζει 10 ευρώ ανά test drive, υπέρ της ενίσχυσης του έργου των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι ανήκουν στις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας και Κωπηλασίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε συμμετέχων που θα πραγματοποιεί ένα test drive θα συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση των ομοσπονδιών, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Μετατρέπεται σε αμοιβαίο η Euroline ΑΕΕΧ

Σε αμοιβαίο κεφάλαιο μετατρέπεται η Euroline ΑΕΕΧ ύστερα από απόφαση της γενικής της συνέλευσης και την τελική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ετσι, μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, χορηγήθηκε στην εταιρεία η άδεια σύστασης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Marfin Global Strategy Fund Of Funds Μικτό. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της επενδυτικής με τα μερίδια του ανωτέρω Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι 1:1, ενώ κατόπιν της ολοκλήρωσης της ανταλλαγής, η εταιρεία θα διαγραφεί από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών. Η διαχείριση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου έχει ανατεθεί στη Marfin Global Asset Management ΑΕΔΑΚ, ενώ θεματοφύλακας έχει οριστεί η Marfin Εγνατία Τράπεζα. Ο Κανονισμός και το Ενημερωτικό Δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Marfin Global Strategy Fund Of Funds Μικτό διατίθενται από τα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας Marfin G.A.M. ΑΕΔΑΚ και το δίκτυο καταστημάτων της Marfin Εγνατία Τράπεζα.

Σχέδια συγχώνευσης για Μπήτρος και Big Solar

Τo ενδεχόμενο συγχώνευσης εξετάζουν τα διοικητικά συμβούλια της εισηγμένης Μπήτρος Συμμετοχική και της θυγατρικής εταιρείας Big Solar, μέσω κατάλληλης μεθόδου εταιρικού μετασχηματισμού (όπως συγχώνευση, απόσχιση κλάδου κ.ά.) ή/και με συνδυασμό τέτοιων μεθόδων.

Για τον σκοπό αυτό τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, με την υποστήριξη οικονομικών και νομικών συμβούλων, θα προχωρήσουν στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που ενδεχομένως προσφέρονται, η οποία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή