Μικρή πίστωση χρόνου για τη Χαλυβουργία Ελλάδος

Μικρή πίστωση χρόνου για τη Χαλυβουργία Ελλάδος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ρόλος μου είναι να συμφιλιώσω τις δύο πλευρές και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το εργοστάσιο του Ασπροπύργου». Τη δήλωση αυτή έκανε αποκλειστικά στην «Κ» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με το θέμα της Χαλυβουργίας Ελλάδος και πρόσθεσε τα εξής: «Βρισκόμαστε στο κρισιμότερο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θέλω να πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν για να δοθεί η καλύτερη λύση». Από την πλευρά της Χαλυβουργίας Ελλάδος τονίζονται τα εξής: «Επειδή η εποχή για τη χώρα μας είναι δύσκολη και για να μη μας καταλογισθεί αδιαλλαξία, θα δοθεί πίστωση λίγου χρόνου, χωρίς βέβαια να τεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της επιχείρησης, η οποία δοκιμάζεται από την εννεάμηνη απεργία και την εκκρεμότητα υλοποίησης της δικαστικής απόφασης».

Το εργοστάσιο του Ασπροπύργου παραμένει κλειστό από τις 31 Οκτωβρίου 2011, με μεγάλο κόστος για τη Χαλυβουργία, ενώ η διοίκηση του συνδικάτου μένει αμετακίνητη στις θέσεις της, θέτοντας ως όρο διαλλακτικότητας και συμβιβασμού την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», οι εκπρόσωποι των απεργών δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα αιτήματά τους, τα οποία τους είχαν ζητηθεί από την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης άνοιξε χθες μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, που είναι υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και 100 εργαζομένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ο κ. Στρατούλης σε δηλώσεις του κατηγόρησε τη διοίκηση της εταιρείας ότι «παρά την πρόταση της συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών για θετική διέξοδο στην 9μηνη απεργία τους και για επαναλειτουργία της επιχείρησης, απαξιοί να μιλήσει μαζί τους, αλλά εκβιάζει με οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και τους χρησιμοποιεί ως ομήρους για να εξασφαλίσει διάφορες εξυπηρετήσεις από την κυβέρνηση». Απαντώντας στον κ. Στρατούλη οι 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή δηλώνουν τα εξής: «Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας για το μεγάλο πρόβλημα της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο απέδειξε ότι η μέριμνά σας εξαντλείται στη δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην επίλυση του προβλήματος. Μιλάτε για γενικές συνελεύσεις απεργών την ώρα που γνωρίζετε ότι το εργοστάσιο τελεί υπό κατάληψη από συγκεκριμένο κομματικό μηχανισμό, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας στον χώρο εργασίας». Και καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους: «Μιλάτε για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αγνοώντας τους δεκάδες εργαζομένους που μετά 9 μήνες εξαθλίωσης είχαν την τόλμη να αμφισβητήσουν δημόσια αυτούς που καπηλεύονται την αγωνία των εργαζομένων για να αποκτήσουν κομματικά οφέλη και να κάνουν κομματικές φιέστες στην αυλή του εργοστασίου. Αυτούς που επιθυμούν να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο και αναζητούν δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση και εισπράττουν προπηλακισμούς και βία από τους κομματικούς στρατούς».

Η Χαλυβουργία Ελλάδος το 2011 εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 301,43 εκατ. ευρώ, από 272,36 εκατ. ευρώ το 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή