ΔΗΚΤΗΣ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμο ραντεβού με την ΕΤΕπ για τους αυτοκινητόδρομους

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι σημερινές συναντήσεις που θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σχετικών συναντήσεων είναι το θέμα της σύστασης του Ταμείου Εγγυοδοσίας των έργων υποδομής, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, αλλά και συνολικότερα οι όροι χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΤΕπ.

Η Vodafone θα μοιράσει τις φοιτητικές κάρτες το νέο ακαδημαϊκό έτος. Στον διαγωνισμό που διενήργησε το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προσήλθε μόνο μία εταιρεία, κι έτσι το έργο αναμένεται να ανατεθεί στη Vodafone. Παρά το γεγονός όμως ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός, η έκδοση των φοιτητικών καρτών (πάσο) θα κοστίσει λιγότερο από πέρυσι, 1,30 ευρώ ανά κάρτα αντί περίπου 2 ευρώ που κόστιζε πέρυσι.

Τι ζητούν για τα πορθμεία

Να λυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης έναντι των επιβατών που έχουν τα πορθμεία ζήτησε η Ενωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη. Ειδικότερα ζητεί ιδιαίτερη μέριμνα σε ό,τι αφορά την κάλυψη της αστικής ευθύνης των μεταφορέων για τα πλοία που εκτελούν πλόες σε προστατευμένες περιοχές κατηγορίας πλόων Γ, Δ και τοπικών πλόων, όπου ισχύουν κανονιστικές διατάξεις ηπιότερου χαρακτήρα, σε σχέση με τις άλλες θαλάσσιες περιοχές. Επίσης ζητείται η κατάργηση του ορίου της 30ετίας για την απομάκρυνση των πλοίων.

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σχεδιάζεται από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου να πραγματοποιηθούν ισάριθμα road show (οδοιπορικά παρουσιάσεων) σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Ειδικότερα, στην αμερικανική μεγαλούπολη η εκδήλωση είχε αναβληθεί τον Ιούνιο λόγω των πρόωρων εκλογών στη χώρα μας. Στόχος, να ενισχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων funds για τις εισηγμένες.

Βάζει πλώρη για επέκταση στόλου

Η Diana Containerships του Συμεών Παληού θα προσφέρει 8.100.000 μετοχές σε επενδυτές με στόχο έσοδα τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει το στόλο της. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οι ανάδοχοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν οψιόν για την αγορά επιπλέον 1.215.000 μετοχών της εταιρείας. Για το πρώτο 3μηνο του 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,9 εκατ. δολ., έναντι κερδών 0,3 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και έσοδα ύψους 12,4 εκατ. δολ., έναντι 3,2 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Αύξηση συνδρομητών, αλλά μείωση εσόδων για τη Vodafone

Μείωση εσόδων και αύξηση συνδρομητών αναφέρει η Vodafone για την Ελλάδα το α΄ τρίμηνο του 2012/13. Η εταιρεία αναφέρει 89 χιλ. επιπλέον πελάτες μέσα στο τρίμηνο που ξεκίνησε την 1η Απριλίου φτάνοντας περίπου τα 4,3 εκατομμύρια. Ωστόσο, οι πωλήσεις μειώθηκαν χωρίς να προσδιορίζεται το μέγεθος της μείωσης. Η μητρική εταιρεία αναφέρει ότι οι θυγατρικές της σε Ελλάδα, Πορτογαλία επλήγησαν αισθητά από την κρίση που μαστίζει τον ευρωπαϊκό νότο. Εξαίρεση αποτέλεσαν η Μάλτα, η Αλβανία και η γειτονική Τουρκία. Συνολικά στην Ευρώπη οι πωλήσεις της Vodafone μειώθηκαν 8,2%. Σημειώνεται ότι η οικονομική χρήση της Vodafone ξεκινά την 1/4 κάθε έτους και διαρκεί μέχρι τις 31/3 του επόμενου έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή