Γαλλική τονωτική ένεση 94 εκατ. στον Φοίνικα

Γαλλική τονωτική ένεση 94 εκατ. στον Φοίνικα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του γαλλικού ομίλου στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνει σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Groupama Φοίνιξ, κ. Bertrand Woirhaye, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 94 εκατ. ευρώ, στην οποία προχώρησε η εταιρεία.

Η αύξηση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θωρακίζοντας την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας μετά τις επιπτώσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η κεφαλαιακή ενίσχυση σύμφωνα με τον κ. Woirhaye επιβεβαιώνει τη στήριξη του ομίλου Groupama στη θυγατρική του στην Ελλάδα, αλλά και την πρόθεση της εταιρείας να παραμείνει στην ελληνική αγορά, για τις θετικές προοπτικές της οποίας δηλώνει «εμπιστοσύνη».

Μετά την κεφαλαιακή θωράκιση, στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω οργανική ανάπτυξη της εταιρείας, απορρίπτοντας σενάρια για ενδεχόμενη αποχώρηση αλλά και ενδεχόμενες εξαγορές στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία έχει περιορίσει σήμερα την έκθεσή της σε ελληνικά ομόλογα στο 1% περίπου του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από τοποθετήσεις σε μετρητά, περιορίζοντας την έκθεσή της σε τίτλους μακράς διάρκειας. Το επενδυτικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον κ. Woirhaye, αποδεικνύεται δύσκολο ενόψει και της προσαρμογής στις κεφαλαιακές απαιτήσεις του Solvency II. Ο προβληματισμός αφορά τις επιπτώσεις που θα έχουν οι νέοι κεφαλαιακοί κανόνες στον οικονομικό κύκλο και τον ρόλο των ασφαλιστικών ομίλων στη στήριξη της οικονομίας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές.

Σημειώνεται ότι η χρήση του 2011 έκλεισε με θετικό καθαρό αποτέλεσμα ύψους 13,9 εκατ. ευρώ προ φόρων και προβλέψεων για απομείωση αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε κατά κύριο λόγο από την περαιτέρω βελτίωση των τεχνικών αποτελεσμάτων της σε σχέση με το 2010, αλλά και από τη σημαντική αύξηση κατά 7,2% της παραγωγής της στον κλάδο ζωής, με μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας που δεν υπερβαίνει το 2,3%, έναντι μείωσης 6,5% για την υπόλοιπη αγορά. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών (μεικτά ασφάλιστρα συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) ανήλθε το 2011 στα 191,2 εκατ. ευρώ, έναντι 195,8 εκατ. ευρώ το 2010, από τα οποία τα 123 εκατ. ευρώ αφορούν τις γενικές ασφαλίσεις και τα 68,2 εκατ. ευρώ τις ασφαλίσεις ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή