Η αναδιάρθρωση πρωταρχικός στόχος για τις «κλωστές»

Η αναδιάρθρωση πρωταρχικός στόχος για τις «κλωστές»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελπίδες για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο εκφράζουν οι επιχειρηματίες της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης εκτιμάται ότι μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες τόσο σε ό,τι αφορά την κατανάλωση όσο και την εμπιστοσύνη συνολικά. Ενα σημαντικό στοιχείο που δίνει ανάσα στις εισηγμένες εταιρείες είναι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δανεισμού τους. Η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία βρίσκεται σε συζητήσεις την περίοδο αυτή ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες προσαρμογές των όρων δανεισμού της σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς. Αντίθετα, προβληματική κρίνεται η αύξηση του κόστους ενέργειας για την κλωστοϋφαντουργία, που σύμφωνα με τη διοίκησή της καθιστά αρκετές συναφείς βιομηχανίες μη ανταγωνιστικές σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία. Πάντως, σε επίπεδο ομίλου η «Επίλεκτος» προσδοκά σε σημαντικά έσοδα από τη θυγατρική της «Επίλεκτος Ενεργειακή Α.Ε.». Σημειώνεται ακόμα ότι ο όμιλος έχει προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης -η μόνη ελληνική εταιρεία- το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται ενδεχομένως μέσα στον μήνα.

Από την άλλη πλευρά, ανάσα ρευστότητας ύψους 11,2 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε προ ολίγων ημερών η Ελληνική Υφαντουργία, θέτοντας έτσι τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών για το μέλλον της. Μέσα στον μήνα αναμένεται να υπογραφεί Σύμβαση Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου, με τα κεφάλαια να κατευθύνονται για τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου ανάκαμψης της εταιρείας. Φως στο τούνελ αναζητεί, τέλος, η Νηματουργία Βαρβαρέσου, καθώς τελεί εν αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της. Σημειώνεται ότι βάσει υπουργικών αποφάσεων του 2007, του 2008 και του 2009 εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου για οφειλές της εταιρείας προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες στις 31 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 26,11 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, υπουργική απόφαση από το 2008 ενέκρινε την παροχή της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου για βραχυπρόθεσμο δανεισμό εισηγμένης ύψους 2,38 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή