Ανοδικά οι διεθνείς κρατήσεις, πτώση στον εγχώριο τουρισμό

Ανοδικά οι διεθνείς κρατήσεις, πτώση στον εγχώριο τουρισμό

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης μετά τις εκλογές φαίνεται ότι αντιδρούν θετικά προς την Ελλάδα και επιλέγουν τη χώρα μας για διακοπές.

Αυτό ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας ηλεκτρονικών τουριστικών κρατήσεων Airfasttickets Νίκος Κοκλώνης, επισημαίνοντας ότι από αυτές τις χώρες η εταιρεία παρουσίασε αύξηση κρατήσεων κατά 17% μετά τις εκλογές. Επίσης, σημείωσε πως «η πορεία των κρατήσεων δείχνει ότι παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας όπως π.χ. η Γαλλία αρχίζουν να κινούνται με τάσεις προς κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναζητώντας την καλή ευκαιρία, γεγονός που δηλώνει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία μας είχε αύξηση περίπου 20% από τη Γαλλία και 17% στην Αυστρία».

Ο κ. Κοκλώνης εξέφρασε την ελπίδα ότι αν συνεχισθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με τον ίδιο ρυθμό η ζήτηση, τότε θα έχουμε μια όχι και τόσο κακή τουριστική χρονιά όπως φαινόταν πριν από ενάμιση μήνα. Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τουρισμό, με βάση τα στοιχεία από τις κρατήσεις της airfasttickets.gr, δείχνει μείωση, ιδίως σε συγκεκριμένους προορισμούς όπως η Χαλκιδική (-12%), η Μύκονος (-25%) και η Κρήτη (-22%), παρά τις καλές τιμές και την πολύ καλή ποιότητα, σχολιάζει ο κ. Κοκλώνης. Η μείωση γενικά στον εγχώριο τουρισμό εκτιμά ότι φθάνει περίπου σε ποσοστό 40% ενώ οι κρατήσεις της εταιρείας για τον εγχώριο τουρισμό παρουσιάζουν μέση μείωση περίπου 25%. Ο κ. Κοκλώνης τονίζει ότι οι πληρότητες ακόμα και για τον Δεκαπενταύγουστο δεν είναι ακόμα σε καλό σημείο και ελπίζει σε ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς έστω και την τελευταία στιγμή, ιδιαίτερα τώρα που ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο κοινωνικός τουρισμός από το υπουργείο Τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της εταιρείας, ανέφερε ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει στον χώρο των ηλεκτρονικών τουριστικών πωλήσεων περίπου 15 εκατ. πελάτες. Πέραν των γραφείων στον Πειραιά, το Βερολίνο και το Λονδίνο, ανακοίνωσε την έναρξη νέων γραφείων στη Νέα Υόρκη. Επίσης, προανήγγειλε ότι έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσει γραφεία στην Ιταλία, στο Χονγκ Κονγκ και στην Πολωνία. Για το 2013 ανέφερε ότι έχει προγραμματίσει να ανοίξει γραφεία σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ιαπωνία, στη Βραζιλία και στη Ρωσία.Ο κ. Κοκλώνης εκτιμά την επένδυση για κάθε γραφείο που ανοίγει η εταιρεία σε 1 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, τονίζει ότι περίπου το 10% των κρατήσεων γίνεται μέσω του ελληνικού site. Το 2011 το ελληνικό γραφείο έκλεισε με κύκλο εργασιών 30 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εισιτηρίων, που σημαίνει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια και περίπου 900.000 ευρώ κέρδος. Η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα 10 εκατ. ευρώ. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις κρατήσεις τους ανάμεσα από 200.343 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο ενώ το 2012 η εταιρεία εξασφάλισε συμβόλαια για περισσότερα από 1.200.000 αεροπορικά εισιτήρια. Η airfasttickets θα προβληθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω του Νicκοman -την προσωποποίηση του ηλεκτρονικού τουρισμού- που θα αποτελεί τον χρήστη των υπηρεσιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή