Εργο στη Ρουμανία από τη Μοχλός

Εργο στη Ρουμανία από τη Μοχλός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο έργο για την ανακατασκευή εθνικής οδού στη Ρουμανία ανέλαβε η Μοχλός, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες, αναδείχθηκε νικήτρια σχετικού διαγωνισμού, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 18 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο αφορά την ανακατασκευή της εθνικής οδού Κραϊόβα – Καλαφάτ και συγκεκριμένα το δεύτερο τμήμα. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσφυγή εναντίον του αποτελέσματος, η Μοχλός αναμένεται να κληθεί άμεσα για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η εισηγμένη είχε ανακοινώσει την ανάληψη ενός ακόμα έργου, αυτήν τη φορά στην Ελλάδα, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της κατασκευής αυτοκινητόδρομου στο τμήμα «Νέα κοίτη Σπερχειού – τέλος Α.Κ. Ροδίτσας», το οποίο αφορά στον άξονα ΠΑΘΕ. Το εν λόγω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 41,78 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η συνολική προθεσμία των εργασιών ολοκλήρωσης έχει οριστεί σε 800 ημερολογιακές ημέρες. Η εισηγμένη, θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, έχει δει το κατασκευαστικό της αντικείμενο να συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα κατά τους πρώτους φετινούς μήνες ο τζίρος της μετά βίας να προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Ετσι, εντατικοποιήθηκε η προσπάθεια ανάληψης νέων συμβάσεων, τόσο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η Μοχλός αναμένεται να προχωρήσει σε απόσχιση του κατασκευαστικού της κλάδου και την εισφορά του στην Πόρτο Καρράς, επίσης θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής. Πρόκειται για κίνηση αναδιοργάνωσης του ομίλου, βάσει σχετικού σχεδίου που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερες συνέργειες και μείωση του κόστους. Εφόσον υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο, δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προχωρήσει και η έξοδος των μετοχών της Μοχλός από το Χ.Α., αν και προς το παρόν δεν υφίσταται κάποια σχετική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή