Διαγωνισμός για φθηνό ευρυζωνικό Ιnternet σε φοιτητές

Διαγωνισμός για φθηνό ευρυζωνικό Ιnternet σε φοιτητές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθηνό ευρυζωνικό Ιnternet μέσω κινητού θα προσφέρει η Πολιτεία στους φοιτητές. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται μειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα να γίνουν δέκτες φθηνών ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) με βασικό στόχο να προσφέρει έναντι μονοψήφιου αριθμού ευρώ τον μήνα –κάτω δηλαδή από 10 ευρώ– πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση αυτή φυσικά θα περιλάβει ανώτατο πλαφόν μετάδοσης δεδομένων (π.χ. της τάξης των 5 Gb ανά μήνα).

Το ενδιαφέρον των εταιρειών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεγάλο καθώς θ’ αναζητήσουν νέους πελάτες από αυτήν τη νέα δεξαμενή. Σημειώνεται πως κάθε χρόνο εγγράφονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας πάνω από 300.000 φοιτητές. Η προσφορά φυσικά θα είναι προαιρετική για τους φοιτητές, ενώ επιπλέον για όσους διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, θα μπορούν να ενσωματώνουν τη νέα προσφορά στο υφιστάμενο πρόγραμμά τους. Στο μεταξύ, αλλαγή δικτύου διανομής των φοιτητικών καρτών (πάσο) αναμένεται να συντελεστεί σύντομα. Ο νέος διαγωνισμός που πραγματοποίησε το ΕΔΕΤ προσείλκυσε μόνο μία προσφορά, αυτή της Vodafone. Συνεπεία, κι εφόσον τελικά υπογραφεί η σχετική σύμβαση, οι φοιτητές θα παραλάβουν το νέο τους πάσο από τα καταστήματα της Vodafone. Πάντως, παρά τη μία συμμετοχή που υπήρξε, το τίμημα ανά έκδοση κάρτας φοιτητή μειώθηκε σημαντικά και από 2 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) που ήταν πέρυσι, η νέα τιμή εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε σε 1,3 ευρώ. Η διανομή των φοιτητικών καρτών πρέπει να οδήγησε σε σημαντική μείωση του κόστους έκδοσης, δεδομένου ότι πριν από το 2011, χωρίς κανέναν μηχανογραφικό έλεγχο, διανέμονταν κάθε ακαδημαϊκή περίοδο πάνω από 800.000 φοιτητικές κάρτες. Το πλεόνασμα, όπως ανέφερε η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου, διακινούνταν από τους φοιτητοπατέρες κατά το δοκούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πέρυσι, η έκδοση καρτών ανήλθε σε 324.000, ενώ περίπου 6.000 φοιτητές δεν προσήλθαν για την έκδοση της φοιτητικής τους κάρτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή