ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κατάστημα από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της παρά την ύφεση που περιορίζει την κατανάλωση. Οπως ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ελέγχεται μετοχικά από τον βελγικό όμιλο Delhaize, εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα στον Ωρωπό Αττικής.

Το νέο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 και επεκτείνεται σε στεγασμένο χώρο 1.500 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρο πώλησης σε 1 επίπεδο, 7 ταμεία, 160 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και απασχολεί 45 άτομα προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κατάστημα είναι μια ακόμη σημαντική επένδυση της εταιρείας, η οποία συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο ενισχύοντας την τοπική κοινωνία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για την περιοχή. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ΑΒ προσφέρει μοναδική ποικιλία ποιοτικών προϊόντων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς, άνετους χώρους καταστήματος, σύγχρονο εξοπλισμό και άριστα καταρτισμένο προσωπικό.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διοργάνωσε η ελληνική εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων Silcio A.E. με δώρο μία οικιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Στον διήμερο διαγωνισμό πήραν μέρος 2.198 άτομα και νικητής ανεδείχθη κάτοικος της περιοχής Ηρακλείου Αττικής. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Silcio κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού περιβάλλοντος, και φέρουν όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις έχοντας λάβει αναγνώριση για την υψηλή ποιότητά τους.

«Πράσινη» ψύξη από τον ήλιο

Η Frigoglass προσφέρει μία νέα λύση επαγγελματικής ψύξης, φιλικής προς το περιβάλλον, σε συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Εψιλον. Η εταιρεία με το SolarActivator 700 προτείνει ψύξη με ηλιακή ενέργεια, την τελευταία πρόταση στην τεχνολογία ψύξης. Η πρωτοποριακή αυτή λύση έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά φιλικών προς το περιβάλλον ψυγείων Ecocool, αξιοποιώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση επαγγελματικής ψύξης που αποτελείται από ένα ψυγείο Activator 700, έναν ηλιακό συλλέκτη και μια βάση που στηρίζει τον συλλέκτη. Το SolarActivator χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία όπου φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του UEFA Euro Cup 2012.

Χρηματοδότηση του AIT από την αμερικανική Cisco

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πολυτεχνείο του Βερολίνου και το ελληνικό Αthens Institute of Technology (AIT), είναι οι μόνοι μη Αμερικανοί αποδέκτες ερευνητικής χρηματοδότησης από τον αμερικανικό κολοσσό της τεχνολογίας Cisco. Οι τρεις προαναφερόμενοι ακαδημαϊκοί φορείς έλαβαν για το 2012 χρηματοδότηση από το ερευνητικό κέντρο της αμερικανικής εταιρείας και στο πλαίσιο του προγράμματος Cisco Collaborative Research Initiative (CCRI). Η χρηματοδότηση αυτή δίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό ερευνητικό φορέα και θα υποστηρίξει το ερευνητικό έργο της Ομάδας «Υψίρρυθμων Δικτύων και Οπτικών Τηλεπικοινωνιών», με αντικείμενο τον βέλτιστο σχεδιασμό δικτύων κορμού τεχνολογίας IP/DWDM. Το ερευνητικό έργο του ΑΙΤ θα διαρκέσει 12 μήνες (μέχρι τον Ιούνιο 2013) και χρηματοδοτείται με το ποσό των 100.000 δολαρίων.

Η Σάνυο Ελλάς πώλησε το 100% της «Τρόπαια»

Ολοκληρώθηκε η πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Σάνυο στην εταιρεία «Τρόπαια Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών». Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το πωλούμενο ποσοστό (δηλαδή το 100% της πωληθείσας εταιρείας) αντιστοιχεί σε 569.000 μετοχές οι οποίες πωλήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές έναντι τιμήματος 548.803,50 ευρώ.

Μετά την ανωτέρω πώληση η Σάνυο Ελλάς δεν συμμετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο τής ως άνω εταιρείας. Η «Τρόπαια» κατείχε άδεια φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 920 kW, χωρίς όμως, από την ίδρυσή της το 2007, να έχει προχωρήσει στην κατασκευή της επένδυσης ή στην πραγματοποίηση κάποιας άλλης δραστηριότητας.

Νέος γενικός διευθυντής στην GlaxoSmithΚline

Τη θέση του γενικού διευθυντή GlaxoSmithKline Ελλάδας με έδρα την Αθήνα, αναλαμβάνει από 3 Σεπτεμβρίου 2012 ο κ. Roberto Grecο, κατόπιν της μετακίνησης του κ. Γιώργου Κατζουράκη στα κεντρικά της GlaxoSmithKline στο Λονδίνο, ως Senior Vice President Established Markets, Pharmaceuticals Εurope.

Ο κ. Greco διαθέτει πενταετή εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα είχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την Ελλάδα και την Κύπρο στη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Επιπρόσθετα, διαθέτει δεκαετή εμπειρία στα καταναλωτικά προϊόντα έχοντας εργασθεί στην Coca Cola Company σε πολλαπλούς ρόλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή