ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φουρτούνα» στη συνέλευση της Hellenic Seaways

Σε «πολεμικό» κλίμα διεξήχθη χθες η γενική συνέλευση της εταιρείας Hellenic Seaways (HSW) με τους εκπροσώπους των Μινωικών Γραμμών, που ελέγχουν ποσοστό μετοχών άνω του 34%, να θέτουν θέμα παραίτησης του προέδρου της εταιρείας κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για χειρισμούς της πλειοψηφίας σχετικά με την οικονομική πορεία της εταιρείας, ενώ υποστήριξαν ότι ο κ. Βαρδινογιάννης δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως επικεφαλής στην ΑΝΕΚ και στη Hellenic Seaways, καθώς με τον τρόπο αυτό προκαλείται σύγκρουση συμφερόντων. Από την πλευρά του ο κ. Βαρδινογιάννης απέρριψε τις αιτιάσεις της πλευράς των Μινωικών Γραμμών και άφησε να εννοηθεί ότι στόχος τους είναι να αναγκάσουν την ΑΝΕΚ να αποχωρήσει από τις γραμμές της Αδριατικής.

Τελικώς, τα οικονομικά αποτελέσματα της Hellenic Seaways εγκρίθηκαν με ποσοστό 51,7% επί των παρισταμένων μετόχων της εταιρείας με ένα 42,8% να αμφισβητεί τις κινήσεις και τις αποφάσεις του κ. Βαρδινογιάννη και ένα 5,5% να ψηφίζει λευκό.

Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Εικόνα Ηχος. Τα θέματα ημερησίας διάταξης είναι η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και σε περίπτωση μη εκλογής νέου Δ.Σ., θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το μέλλον της εταιρείας, δηλαδή τη λύση και εκκαθάριση ή τη δήλωση παύσης πληρωμών. Καμία σχετική απόφαση δεν ελήφθη στην Α΄ επαναληπτική συνέλευση γιατί δεν εκδήλωσε κανείς ενδιαφέρον για την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης, μετά πρόταση του εκπροσώπου της μετόχου Expert Ελλάς.

Στην ενέργεια η Δάιος Πλαστικά

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην παραγωγή και στην πώληση ενέργειας σχεδιάζει η Δάιος Πλαστικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιο τροποποίησης του Καταστατικού της εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της που θα συγκληθεί στις 30 Ιουλίου. Εξηγείται δε, ότι η σχεδιαζόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 4.1.3.12 «Εκδοση πληροφοριακού σημειώματος για εταιρικά γεγονότα» του κανονισμού του χρηματιστηρίου, καθόσον δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική της κατάσταση, ως προς την μεταβολή στον κύκλο εργασιών, την κερδοφορία, το απασχολούμενο προσωπικό, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Στήριξη τουρισμού από τους… αιθέρες

Μα σειρά εκδηλώσεων αεροπορικού χαρακτήρα με την επωνυμία Athens Flying Week θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική. Οι οργανωτές ξεκινώντας από αυτή τη χρονιά φιλοδοξούν το Αthens Flying να προστεθεί ως ένα ακόμα τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Κατόπιν ειδικής άδειας από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και την πολεμική αεροπορία, για δύο ημέρες (29-30 Σεπτεμβρίου) το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για την πραγματοποίηση των αεροπορικών επιδείξεων και παράλληλων εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις πέραν του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν και σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Αναλυτικά, εκτός από τις αεροπορικές επιδείξεις οι οργανωτές ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν συνέδριο γενικής αεροπορίας, εμπορική έκθεση, παιδικό πάρκο, εξομοιωτές πτήσεων, επιδείξεις αερομοντελιστών κ.ά.

Κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών σταθμών από Τρ. Πειραιώς

Την κατασκευή και θέση σε λειτουργία πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινάει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές εργασίες. Η κατασκευή των σταθμών αυτών εντάσσεται στον δεύτερο άξονα του Αναπτυξιακού Προγράμματος που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του Green Banking, με φορέα υλοποίησής του, τη θυγατρική της εταιρεία, ΕΤΒΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.), στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Δημόσιο με 35%. Οι πέντε φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα κατασκευαστούν σε βιομηχανικά οικόπεδα στις περιοχές Καβάλας (2 σταθμοί), της Πρέβεζας (2 σταθμοί) και στην υπό ανάπτυξη περιοχή της Πέλλας (1 σταθμός). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συνολική ονομαστική ισχύς των πέντε σταθμών θα ανέρχεται σε 15,45 (MWp), ο συνολικός προϋπολογισμός τους σε 24,6 εκατ. ευρώ.

Ενίσχυση αθηναϊκού τουρισμού από το σκάκι

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί από την 1η έως τη 16η Αυγούστου το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων 2012. Το ξενοδοχείο Τιτάνια θα αποτελέσει τον επίσημο χώρο διεξαγωγής του τουρνουά, το οποίο τελεί υπό την αίγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού. Η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στους χώρους του ξενοδοχείου ενώ η τελετή λήξης θα λάβει χώρα στις 15 Αυγούστου. Πρόκειται για μια σημαντική παγκόσμια διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον προορισμό της Αθήνας σε περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή