ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 1 εκατ. ευρώ για Ανδρομέδα ΑΕΕΧ

Στο 1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά φόρους της Ανδρομέδας ΑΕΕΧ στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης έναντι ζημιών 3,64 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Για τα χρηματιστήρια το α τρίμηνο εξελίχθηκε με αισιοδοξία και κέρδη, ωστόσο από τα μέσα του δευτέρου τριμήνου σημειώθηκε άνοδος διακυμάνσεων και αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων΄, δημιουργώντας προβληματισμό στις αγορές.

Ειδικά στην Ελλάδα και παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, η προεκλογική ανησυχία οδήγησε τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου κάτω από τις 500 μονάδες.

Το ενεργητικό της ανήλθε σε 4,67 εκατ. αυξημένο κατά 27,27% από την αρχή της χρήσης, ενώ το χαρτοφυλάκιό της σε τρέχουσες τιμές ήταν επενδεδυμένο κατά περίπου 76,02% σε μετοχές στο εσωτερικό, κατά 3,96% σε ομόλογα, κατά 11,46% σε αμοιβαία κεφάλαια, και κατά 8,56% σε διαθέσιμα.

Η Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική ΑΕΒΕ στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων του oμίλου, για τη θυγατρική εταιρεία Gortynia Shipping S.A. ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς για τον δανεισμό της. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η τροποποίηση των όρων του από 2008 δανείου ανεξόφλητου κεφαλαίου 14.590.000 δολαρίων. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι νέοι όροι του δανείου είναι εφικτοί και περιλαμβάνουν και περίοδο χάριτος για αποπληρωμή δόσεων μέχρι 20/11/2014.

Πράσινη ενέργεια και σε αναδασωτέες

Ελεύθερα πλέον θα μπορούν να εγκαθίστανται σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (κυρίως αιολικά και φωτοβολταϊκά) σε αναδασωτέες περιοχές, με τις ίδιες προϋποθέσεις που θα ίσχυαν εάν δεν είχε υπάρξει φωτιά και δεν είχαν καεί οι περιοχές αυτές. Το «πράσινο φως» δόθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη εταιρείας αιολικών με τον Δήμο Θίσβης. «Η διοίκηση και ιδιαίτερα η διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οφείλει τώρα να συμμορφωθεί άμεσα με το Σύνταγμα, τον Νόμο και τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και να άρει κάθε εγκύκλιο που έχει εκδώσει και εμποδίζει την υλοποίηση αδειοδοτημένων σύμφωνα με το Νόμο έργων ΑΠΕ».

Στα 7,1 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Παπουτσάνης στο 6μηνο

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθε σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειωμένος κατά 2% περίπου. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις παραπάνω πωλήσεις το 27% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων Παπουτσάνης στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 17% πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 56% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 0,5 εκατ. ευρώ λόγω της στρατηγικής μείωσης αποθεμάτων του διανομέα της. Κατά ένα αντίστοιχο ποσό μειώθηκαν οι πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά λόγω της ύφεσης του τουρισμού αλλά και της καθυστέρησης έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Παγκόσμια πρωτιά των ΕΛΤΑ με την έκθεση ενός 14χρονου

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέκτησαν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ενωσης (UPU) από τον 14χρονο Μάριο Χατζηδήμου, μαθητή του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες» και διαγωνίστηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες.

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών. Τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν κάθε χρόνο στον διαγωνισμό έκθεσης για νέους μέχρι 15 ετών που διοργανώνει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση.

Λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη

Τo 2011 οι κάτοικοι των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκαναν 1,02 δισεκατομμύρια ταξίδια αναψυχής και 165 εκατομμύρια επαγγελματικά ταξίδια σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ο πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Γ. Τελώνης, σχολίασε τα στοιχεία, τονίζοντας ότι μετά την αύξηση των ταξιδιών αναψυχής των πολιτών της Ε.Ε. μεταξύ 2006 και 2008, αυτά στη συνέχεια παρέμειναν στάσιμα μεταξύ 2008 και 2011 ενώ τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους που ανέρχονται σε ποσοστό 14% του συνόλου των ταξιδιών μειώθηκαν κατά 12,7% από το 2008 μέχρι το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή