ΔΗΚΤΗΣ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινές περιπολίες στα νησιά από το ΣΔΟΕ με ένστολους

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής τίθεται σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες. Στο ΣΔΟΕ επανέρχονται η στολή και οι περιπολίες, οι οποίες θα είναι καθημερινές σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Οι εφορίες θα ενημερώνονται άμεσα για τις παραβάσεις και αμέσως θα γίνεται απαιτητό το πρόστιμο που έχει επιβληθεί, εκτός και αν αυτό αμφισβητηθεί από τους επιχειρηματίες. Οσοι δεν συμμορφώνονται θα βρεθούν αντιμέτωποι με κλείσιμο των καταστημάτων τους. Οι θερινοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές της χώρας έδειξαν ότι περίπου 6 στις 10 επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μαθητείας και η προστασία της περιουσίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελούν δέσμευση του υπουργείου Τουρισμού. Αυτό ανακοινώθηκε, επισήμως, από το υπουργείο με αφορμή την απόφαση κατάργησης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ενσωμάτωσης των υπηρεσιών του στο υπουργείο Τουρισμού.

Η Ελλάδα τους ανοίγει την όρεξη

Τουριστικός προορισμός για… καλοφαγάδες είναι η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Thomas Cook, η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους δέκα προορισμούς που οι τουρίστες παίρνουν σωματικό βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Ειδικότερα, ο ελληνικός τουριστικός προορισμός βρίσκεται στην πέμπτη θέση με αύξηση του σωματικού βάρους ανά τουρίστα κατά 0,9 κιλά. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Κύπρος με αύξηση του σωματικού βάρους ανά τουρίστα κατά 1,5 κιλό. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Τουρκία με 1,4 κιλό, στην τρίτη η Πορτογαλία με 1,3 κιλό και στην τέταρτη η Αμερική με 1,1 κιλό.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημόσιας πρότασης του ΔΟΛ για τη διαγραφή της μετοχής από το Χ.Α. Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, ενώ στην περίπτωση που συγκεντρωθεί το 90% θα είναι η πρώτη εισηγμένη για το 2012 που θα διαγραφεί μέσω δημόσιας πρότασης.

Λύση για τα συμβόλαια της ασφαλιστικής La Vie

Την ανάληψη των συμβολαίων της ασφαλιστικής εταιρείας La Vie, του ομίλου Αποστολόπουλου, επιδιώκει η ΤτΕ σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η λύση θεωρείται εφικτή, καθώς η εταιρεία έχει περιορισμένη δραστηριότητα στον κλάδο υγείας με μικρό αριθμό νοσοκομειακών συμβολαίων που δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα 1.000. Πρόκειται για συμβόλαια οι κάτοχοι των οποίων δεν θα καλύπτονταν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής που δεν αποζημιώνει ασφαλισμένους του κλάδου υγείας και η εγκατάλειψή τους θα αποτελούσε άλλο ένα πλήγμα στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς.

Εξι στους δέκα τυφλούς στη Χίο δεν δικαιούνται τα επιδόματα

Οι 6 στους 10 δικαιούχοι επιδομάτων τυφλότητας στη Χίο δεν τα δικαιούνται. Στο νησί καταγράφηκαν πρωτοφανή ποσοστά επιδομάτων αναπηρίας. Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα της επανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο (φωτ.), από τους ελέγχους των επιδομάτων μπορεί να εξοικονομηθούν έως και 500 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία επανάκρισης δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας και απολύτου αναπηρίας θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα σε 10 νομούς που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή