Προοπτικές ανάπτυξης σε υψηλή τεχνολογία, γεωργία και ναυτιλία

Προοπτικές ανάπτυξης σε υψηλή τεχνολογία, γεωργία και ναυτιλία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων παγκοσμίως βλέπουν πολλές ενδείξεις αισιοδοξίας στο σημερινό επενδυτικό περιβάλλον, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ερευνα για την Επενδυτική Εμπιστοσύνη του 2012 που διεξήχθη από την Deloitte και το National Venture Capital Association. Συγκεκριμένα, οι επενδυτές ευνοούν τις χώρες που τώρα αναδύονται όπως είναι η Βραζιλία, καθώς και τους τομείς της καινοτόμου τεχνολογίας της πληροφορίας (IT), όπως είναι το cloud computing και τα social media. Τα πορίσματα της έρευνας αναδεικνύουν σημαντικές προοπτικές για τη συνολική βελτίωση στην εμπιστοσύνη στα επιχειρηματικά κεφάλαια παγκοσμίως, ιδιαιτέρως όταν εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τον κλάδο.

Ο Γιώργος Δ. Καμπάνης, Global Shipping and Ports Leader της Deloitte με αφορμή την έρευνα σχολίασε: «Στην Ελλάδα οι τομείς που παρουσιάζουν εξαιρετικά αισιόδοξες προοπτικές ανάπτυξης και αξιοσημείωτες επενδυτικές ευκαιρίες εντοπίζονται στην υψηλή τεχνολογία, στη γεωργία και τη ναυτιλία. Στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας το Corallia Clusters Initiative με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλειο Μακιό έχει ήδη δείξει τις εντυπωσιακές δυνατότητές του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη clusters καινοτομίας για την παροχή υπηρεσιών «υψηλής προστιθέμενης αξίας». Η γεωργία, ένας από τους βασικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας του παρελθόντος, όπως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έχει την ευκαιρία να εξελίξει την παραγωγική διαδικασία χωρίς να περιορίζεται στον πρωτογενή τομέα αλλά επεκτείνοντάς τη στο δευτερογενές στάδιο. Η πρότασή του είναι να αποδοθεί προστιθέμενη αξία στα γεωργικά μας προϊόντα δευτερογενούς παραγωγής έτσι ώστε οι πωλήσεις να μην περιορίζονται σε αυτές των γεωργικών προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο ο τομέας της γεωργίας θα επιτύχει μεγαλύτερο κέρδος χάρη στις εξαγωγές και θα αναδείξει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της χώρας μας παγκοσμίως. Τέλος, η ναυτιλία είναι ένας ακόμη τομέας που εξακολουθεί να προσφέρει ευκαιρίες σε επενδυτές. Οι ξένοι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων έχουν ήδη αξιοποιήσει την ευκαιρία που τους προσφέρεται λόγω της περιόδου downcycle και χάρη στις χαμηλές τιμές προχωρούν σε συμφωνίες με τους Ελληνες εφοπλιστές για επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων στη ναυτιλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή