Τραπεζικές εξελίξεις στην τελική ευθεία

Τραπεζικές εξελίξεις στην τελική ευθεία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά 30 χρόνια κλείνει ο φάκελος «Αγροτική». Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά το υγιές τμήμα της Αγροτικής, η οποία σβήνει από τον χάρτη του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η μεταβίβαση περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, το σύνολο των καταθέσεων, το υγιές ενεργητικό, καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητές της.

Το «κακό» κομμάτι της Αγροτικής περνάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Από τον νόμο προβλεπόταν ούτως ή άλλως ότι τη διαφορά μεταξύ των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα την κάλυπτε το ΤΧΣ, ενώ για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβάζονταν, θα γινόταν ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλάζουν πλέον σε καθημερινή βάση. Για την Εμπορική ενδιαφέρον στο ΤΧΣ έχει εκφρασθεί από την Alpha Bank και τη Eurobank, ενώ είναι άγνωστο εάν παραμένει ενεργή η πρόταση της Εθνικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή