Εταιρικη κοινωνικη ευθυνη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί την αξιέπαινη πρωτοβουλία «Πάμε Κατασκήνωση» ο όμιλος εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια να την πραγματοποιεί ετησίως από το 2008, ωστόσο φέτος η οικονομική κρίση επαυξάνει τη σημασία και την αξία της κοινωνικής αυτής προσφοράς προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες των γειτονικών δήμων στο Θριάσιο και στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στην πρωτοβουλία αυτή η ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών είναι όλα αυτά τα χρόνια ιδιαιτέρως θερμή. Ενώ και φέτος, με το πρόγραμμα αυτό, θα φιλοξενηθούν συνολικά 280 παιδιά από τους γειτονικούς δήμους όπως και από άλλες συγγενούς έργου μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδρύματα.

Η πρωτοβουλία αυτή δίνει, παράλληλα, την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους μέσα από την ομαδικότητα, την κοινωνικοποίηση, την αυτονομία και την ανάληψη ευθυνών. Οπως είναι γνωστό, ανάλογο πρόγραμμα, τα Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια και στα παιδιά των εργαζομένων του ομίλου και οι συμμετοχές τους φέτος ξεπέρασαν τα 200 παιδιά. Ομως, στις ίδιες περιοχές της χώρας μας, τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκίνησαν τον Μάιο 2012 ένα ετήσιο καινούργιο πρόγραμμα επισκέψεων των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι με τη λειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας θα παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κοινωνικά αποκλεισμένους, σε απόρους, ανασφάλιστους και άνεργους κάτοικους των ευρύτερων αυτών περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριάσιου Πεδίου Αττικής. Και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια που διακρίνεται, όντως, για τις συστηματικές πρωτοβουλίες «για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων που πλήττονται εντονότερα από την κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή