Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στις πρώτες θέσεις του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μία μέτρια χρηματιστηριακή εβδομάδα παρέμεινε η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Περισσότερες από 16 εκατ. μετοχές μεταβιβάστηκαν αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα η μετοχή υπέστη μεγάλες απώλειες, καθώς σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε 29,89%. Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του Τ.Τ. έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι τη Δευτέρα πραγματοποιούν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

Μύλοι Λούλη

Ικανοποιητικά εβδομαδιαία κέρδη 20,66% κατέγραψε η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο αλεύρων. Ωστόσο, η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Μικρή άνοδο κύκλου εργασιών και διατήρηση του συνόλου σχεδόν της αντίστοιχης περυσινής κερδοφορίας ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά για το α΄ τρίμηνο του Ομίλου Λούλη. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν από τα 21,2 στα 22,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,13 εκατ. έναντι 1,19 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

ΕΤΕΜ

Παραμένει μία δύσκολη χρονιά το 2012 για τον κλάδο διέλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται η ΕΤΕΜ. Η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο στη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας κατέγραψε σημαντικές απώλειες 15% αλλά με πολύ μικρό αριθμό μετοχών που διακινήθηκαν, καθώς ξεπέρασαν ελαφρώς τα 5.000 τεμάχια. Με τη ζήτηση των αρχιτεκτονικών συστημάτων να βαίνει μειούμενη στο εσωτερικό της χώρας, η εξωστρέφεια και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα είναι μονόδρομος για την ΕΤΕΜ.

Ελληνικά Πετρέλαια

Στις πρώτες θέσεις των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων θα παραμείνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και το α΄ εξάμηνο. Η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 4,98% ενώ περισσότερες από 110.000 μετοχές άλλαξαν χέρια κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Εντός του μήνα ξεκινά η εμπορική λειτουργία των νέων μονάδων του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης 1,2 δισ. το διυλιστήριο της Ελευσίνας αναβαθμίζεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα, ενώ θα είναι το δεύτερο στην Ευρώπη με μηδενική παραγωγή μαζούτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή