Επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Ελλάδα η Talima Ventures

Επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Ελλάδα η Talima Ventures

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων του στην αγορά του λιανεμπορίου ο όμιλος Talima Ventures, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη χώρα μας στα τέλη του 2010, με τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall. Μέσω της θυγατρικής εταιρείας Alimar A.E., ο όμιλος αναπτύσσει επίσης τις αλυσίδες νεανικής ένδυσης «Shana» και οικιακού εξοπλισμού «Διάφανο», ενώ πρόσφατα έφερε στην ελληνική αγορά ακόμη μία εταιρεία νεανικής ένδυσης, με την επωνυμία «Barcode», έχοντας εντοπίσει ευκαιρίες στην αγορά των προσιτών ειδών.

Σε ό,τι αφορά την ισπανική αλυσίδα Shana, ήδη λειτουργούν 3 σημεία της, στην οδό Ερμού, στον Κορυδαλλό και στο Athens Metro Mall, ενώ είναι μάλλον θέμα χρόνου το άνοιγμα ακόμη τριών καταστημάτων μέχρι τη λήξη του έτους, καθώς ο όμιλος φέρεται να έχει ήδη εντοπίσει τους κατάλληλους χώρους. Επιπροσθέτως, η Talima υλοποιεί το δυναμικό άνοιγμα της αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού «Διάφανο», την οποία εξαγόρασε με την άφιξή της στην Ελλάδα και προ του ανοίγματος του Athens Metro Mall. Πρόσφατα προχώρησε στην αλλαγή του πλάνου ανάπτυξης της αλυσίδας, εστιάζοντας σε νέες αγορές και σε μεγαλύτερα καταστήματα, μέσου εμβαδού 2.500 τ.μ. Ετσι, η «Διάφανο» απέκτησε τον Ιούνιο το 9ο σημείο της, στον Αλιμο, σε έναν χώρο 3.500 τ.μ., ενώ τον Απρίλιο ένα ακόμη κατάστημα 2.500 τ.μ. εγκαινιάστηκε στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής.

Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων που η Talima έφερε και αναπτύσσει στη χώρα μας, αποτελεί η εταιρεία νεανικής ένδυσης «Barcode». Με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει συλλογές ένδυσης και αξεσουάρ, ενσωματώνοντας την καλύτερη δυνατή τιμή, και το πρώτο της κατάστημα λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες στους χώρους του Athens Metro Mall. Εφόσον οι επιδόσεις της αξιολογηθούν θετικά, θα αποφασιστεί η δημιουργία δικτύου καταστημάτων στην ελληνική αγορά. Σε ό,τι αφορά το Athens Metro Mall, οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 105 εκατ. ευρώ το 2011 και σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδόσεις του το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι θετικές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα αποχώρησε από την ελληνική αγορά η αλυσίδα γρήγορης εστίασης Taco Bell, κλείνοντας το μοναδικό κατάστημα που λειτουργούσε στον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου. Σύντομα ωστόσο, αναμένεται το άνοιγμα νέου εστιατορίου στους χώρους του, καθώς η διοίκηση της Talima βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση του καλύτερου μείγματος παρεχόμενων υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή