Αύξηση κερδών, μείωση τζίρου για τον ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο

Αύξηση κερδών, μείωση τζίρου για τον ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορεί να ακούμε κακές ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του ΟΤΕ». Τη δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, σχολιάζοντας τα εξαμηνιαία αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, η θυγατρική του γερμανικού ομίλου εμφάνισε άνοδο της κερδοφορίας, καθώς τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2012 έφθασαν τα 411,1 εκατ. ευρώ από τα 92,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν 5,6% στα 834,2 εκατ. ευρώ από τα 790,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών σημείωσε πτώση 4,5% στα 2,369 δισ. ευρώ από τα 2,479 δισ. ευρώ.

Την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις του ΟΤΕ εξέφρασε η Deutsche Telekom διά στόματος Ρ. Ομπερμαν και Τ. Χέτγκες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, χθες το πρωί. Στην αρχική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της Deutsche Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, ανέφερε για την ελληνική επένδυση: «Ο αριθμός των πελατών κινητής αυξήθηκε κατά περισσότερο από 120.000 σε ετήσια βάση, οι πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών παρέμειναν σταθεροί, ενώ οι υπηρεσίες τηλεόρασης κατέγραψαν σημαντική άνοδο. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΟΤΕ βελτίωσε το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA περισσότερο από δύο μονάδες το β΄ τρίμηνο, μια μονάδα υψηλότερα για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς». Από την πλευρά του ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Deutsche Telekom, Τ. Χέτγκες, ανέφερε: «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και την άδικη ρύθμιση στη σταθερή τηλεφωνία, οι συνάδελφοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν να κάνουν εξαιρετική δουλειά, κάτι ιδιαίτερα εμφανές όταν γίνεται σύγκριση με τον ανταγωνισμό… Σε επίπεδο κόστους η διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα, πετυχαίνοντας ένα σταθερό EBITDA, με το περιθώριο αυξημένο κατά δύο μονάδες».

Σε επίπεδο β΄ τριμήνου του 2012 ο ΟΤΕ κατέγραψε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 68%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 104,5 εκατ. ευρώ από τα 62,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Ακόμη, η λειτουργική κερδοφορία σημείωσε άνοδο 5% στα 416,7 εκατ. ευρώ από τα 396,9 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 5,2% στα 1,189 δισ. ευρώ από τα 1,254 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου του 2011. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τις ισχυρές επιδόσεις μας το β΄ τρίμηνο του έτους. Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν αναμένουμε κάποια σημαντική βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον των αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή