ΔΗΚΤΗΣ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη δοκιμασία στο ΣΔΟΕ για έναν ακόμη εφοριακό

Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο Στέλιος Στασινόπουλος. Ο νέος γραμματέας προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Ο απερχόμενος γραμματέας, κ. Ιω. Διώτης, συμμετείχε ωστόσο στη σημερινή σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών και αμέσως μετά ανακοινώθηκε ο διάδοχός του. Πάντως, η τοποθέτηση εφοριακών τόσο σε θέσεις υφυπουργών στο υπουργείο Οικονομικών όσο και γενικών γραμματέων δεν έχει στεφθεί με επιτυχία. Ο κ. Ρεγκούζας, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, «έφυγε» μετά την προτροπή του στους πρώην συναδέλφους να μειώσουν το γρηγορόσημο, ενώ ο κ. Καπελέρης είχε παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες για τα ανείσπρακτα τελωνειακά πρόστιμα.

Παράταση για το τέλος Σεπτεμβρίου, έναντι τέλους Αυγούστου, θα λάβουν οι τράπεζες για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου. Η παράταση είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος οι τράπεζες να θεωρηθούν υποκεφαλαιοποιημένες, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και δεν έχει γίνει ακόμα η εκταμίευση των σχετικών κεφαλαίων.

Συνεργασία για οδικά έργα

Ελλάς – Βουλγαρία, συνεργασία για ΕΣΠΑ και οδικούς άξονες. Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, με την πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, Αιμιλία Κράλεβα.

Σε ό,τι αφορά τις οδικές συνδέσεις, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία, αλλά καθυστερεί λόγω δυσχερειών στην εργολαβία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια και να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Παραιτήθηκε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) η κυρία Bubenikova, η οποία είχε επιλεγεί από την τρόικα ως μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου. Η επιλογή της είχε γίνει πέρυσι όταν ήταν και πρόεδρος του αντίστοιχου Ταμείου της Σλοβακίας. Κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές την απέλυσαν.

Ρευστοποίηση ασφαλιστηρίων

Ξεπερνά κάθε πρόβλεψη η φετινή εικόνα ρευστοποίησης συμβολαίων από τους ασφαλισμένους, για να αποπληρώσουν τον φόρο εισοδήματος. Το χειρότερο είναι, βέβαια, ότι οι πολίτες δεν έχουν και την απαιτούμενη ρευστότητα για να μπορέσουν να κάνουν και ιδιωτική ασφάλιση, ειδικά για τους σημερινούς 30άρηδες και 40άρηδες, καθώς τα δημόσια ταμεία απειλούνται με κατάρρευση. Καταβάλλεται, δε, προσπάθεια από τις ασφαλιστικές προκειμένου να διατηρήσουν «εν ενεργεία» τα παλαιά ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου ζωής.

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες,μειώθηκαν τα έσοδα στα μουσεία

Αύξηση των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου στη χώρα μας σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αλλά μείωση στις εισπράξεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 3,8% οι επισκέπτες στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 47,2%, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 25,1% και 25,7% αντίστοιχα. Τον Απρίλιο, οι επισκέπτες στα μουσεία αυξήθηκαν κατά 18,5% και στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 43,6%, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 20,3% και 21,3%, αντίστοιχα. Η πτώση στα έσοδα οφείλεται κυρίως στην αύξηση των επισκεπτών με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή