ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 57.000 κλήσεις χωρίς χρέωση δέχθηκαν κατά το 2010-2011 οι Γραμμές Κοινωνικής Υποστήριξης και 3.400.000 κλήσεις οι Υπηρεσίες Εκτακτης Ανάγκης, χάρη στη δυνατότητα αυτή που την προσφέρει η Vodafone στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητάς της. Στην πρόσφατη έκδοση του ένατου κατά σειράν ετήσιου «Απολογισμού Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2010-2011», παρουσιάζεται το πολυδιάστατο πρόγραμμα όπως και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της στους τρεις πυλώνες της στρατηγικής της: στην υπεύθυνη λειτουργία της, στην περιβαλλοντική αποδοτικότητά της και στη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας.

Η διασφάλιση περιορισμένου εύρους του περιεχομένου του απολογισμού -όπως της αυτόβουλης δήλωσης της εταιρείας για τα επίπεδα εφαρμογής των δεικτών του Global Reporting Initiative και των αρχών του προτύπου ΑΑ1000- έγινε από την KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. Στο εισαγωγικό μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γλαύκος Περσιάνης επισημαίνει: «Προχωρήσαμε στην αναθεώρηση της στρατηγικής μας σε ό,τι αφορά την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο να ανταποκριθούμε θετικά στις σημερινές προκλήσεις». Χωρίς να παραλείψει, βέβαια, να αναφερθεί και στην επικρατούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Στην ιδιαίτερη έμφαση που εξακολουθεί σταθερά να δίνει η Vodafone στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή χρήση των κινητών και του Διαδικτύου, αναφέρουμε τον «Οδηγό για Γονείς», όπως και για τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Αλλά και τις εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού που πραγματοποιεί μέσω των ΜΜΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ισότιμη πρόσβαση ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής στην επικοινωνία. Τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τα μετρούν σε δείγμα του δικτύου της κατά τακτά χρονικά διαστήματα είτε στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της Vodafone είτε σε ανεξάρτητες αρχές.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της υγείας επέκτεινε σε 30 σημεία της Ελλάδας τα προγράμματα τηλεϊατρικής, ενώ έγινε και η έναρξη του προγράμματος τηλεϊατρικής για την κατ’ οίκον παρακολούθηση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Από το 2005, είναι ο μόνιμος και σταθερός χορηγός των Παιδικών Χωριών SOS και από το 2003 της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. Αναμενόμενος είναι και ο σημαντικός εθελοντισμός των εργαζομένων της Vodafone αλλά και η προσπάθειά τους να συμμετάσχουν στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, χάρη στην οποία συγκεντρώθηκε πόσον 14.500 ευρώ που διατέθηκε για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη.

Στο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας που από το 1996 εφαρμόζεται δύο φορές τον χρόνο, το 2010-201 προσέφεραν 227 μονάδες αίματος 455 εργαζόμενοι. Τέλος -εξαιτίας της περιορισμένης αυτής αναφοράς μας- θα ήταν μια επιπλέον σημαντική παράλειψη να μην επισημανθεί η συμμέτοχη του ομίλου Vodafone όπως και της Vodafone Ελλάδος στους δείκτες Dow Jones Sustainability Index και FTSE4Good Index.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή