ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

Βιοχάλκο

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Βιοχάλκο την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Αυγούστου. Διακινήθηκαν περισσότερες από 311.000 μετοχές, ενώ ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 3,64%. Ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας με 87 θυγατρικές στηρίζεται στις εξαγωγές, καθώς αποτελούν σχεδόν το 10% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Ο όμιλος το α΄ τρίμηνο του 2012 εμφάνισε ζημίες μετά φόρους ύψους 14,7 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ

Εβδομαδιαία άνοδο 12,13% κατέγραψε η μετοχή της ΕΥΑΘ, και το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει, καθώς η εταιρεία συγκαταλέγεται στη λίστα των επιχειρήσεων που θα ιδιωτικοποιηθούν το α΄ εξάμηνο του 2013. Επίσης, σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής αφού άλλαξαν χέρια περισσότερα από 14.000 τεμάχια. Η αποκοπή μερίσματος ύψους 0,141 ευρώ θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου, ενώ η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου από την πληρώτρια τράπεζα, Εurobank.

ΕΛΒΕ Ενδυμάτων

Με μηδενική σχεδόν εμπορευσιμότητα, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 400 τεμάχια οι μετοχές που άλλαξαν χέρια, ο τίτλος της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, με έδρα την Καβάλα, υπέστη απώλειες 9,55%. Η εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Τηλέμαχο Κιτσικόπουλο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εγχώρια καθίζηση στις πωλήσεις ρούχων με ενίσχυση των εξαγωγών στα Βαλκάνια. Από τις 4 Ιουλίου μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής η εταιρεία επιστρέφει κεφάλαιο προς τους μετόχους της με καταβολή μετρητών ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΓΕΤ Ηρακλής

Ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο, 32,17%, κατέγραψε η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Περισσότερες από 270.000 μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων. Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,98 ευρώ προς τους μετόχους της θα πραγματοποιήσει η ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη φετινή χρονιά. Η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Επίσης, η εταιρεία για τις φορολογικές χρήσεις 2009 και 2010 έχει επιβαρυνθεί με συνολικό φόρο 2,606 εκατ. ευρώ.