Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιοχάλκο

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Βιοχάλκο την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Αυγούστου. Διακινήθηκαν περισσότερες από 311.000 μετοχές, ενώ ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 3,64%. Ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός όμιλος της χώρας με 87 θυγατρικές στηρίζεται στις εξαγωγές, καθώς αποτελούν σχεδόν το 10% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών. Ο όμιλος το α΄ τρίμηνο του 2012 εμφάνισε ζημίες μετά φόρους ύψους 14,7 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ

Εβδομαδιαία άνοδο 12,13% κατέγραψε η μετοχή της ΕΥΑΘ, και το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει, καθώς η εταιρεία συγκαταλέγεται στη λίστα των επιχειρήσεων που θα ιδιωτικοποιηθούν το α΄ εξάμηνο του 2013. Επίσης, σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής αφού άλλαξαν χέρια περισσότερα από 14.000 τεμάχια. Η αποκοπή μερίσματος ύψους 0,141 ευρώ θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της 17ης Αυγούστου, ενώ η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου από την πληρώτρια τράπεζα, Εurobank.

ΕΛΒΕ Ενδυμάτων

Με μηδενική σχεδόν εμπορευσιμότητα, καθώς δεν ξεπέρασαν τα 400 τεμάχια οι μετοχές που άλλαξαν χέρια, ο τίτλος της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, με έδρα την Καβάλα, υπέστη απώλειες 9,55%. Η εταιρεία με επικεφαλής τον κ. Τηλέμαχο Κιτσικόπουλο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εγχώρια καθίζηση στις πωλήσεις ρούχων με ενίσχυση των εξαγωγών στα Βαλκάνια. Από τις 4 Ιουλίου μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής η εταιρεία επιστρέφει κεφάλαιο προς τους μετόχους της με καταβολή μετρητών ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΓΕΤ Ηρακλής

Ισχυρή εβδομαδιαία άνοδο, 32,17%, κατέγραψε η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Περισσότερες από 270.000 μετοχές μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων. Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,98 ευρώ προς τους μετόχους της θα πραγματοποιήσει η ΑΓΕΤ Ηρακλής για τη φετινή χρονιά. Η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Επίσης, η εταιρεία για τις φορολογικές χρήσεις 2009 και 2010 έχει επιβαρυνθεί με συνολικό φόρο 2,606 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή