Αρχίζει η κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων

Αρχίζει η κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track) παραμένουν στα χαρτιά, καθώς η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία αλλά και η απουσία πηγών χρηματοδότησης οδηγούν τους ενδιαφερομένους στο να τηρούν στάση αναμονής. Σύμφωνα, πάντως, με καλά πληροφορημένες πηγές, εντός του Σεπτεμβρίου ένα από τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στο fast track αναμένεται να περάσει στο στάδιο της κατασκευής. Πρόκειται για την επένδυση της εταιρείας Spes Solaris-Solar Concept Α.Ε., συμφερόντων Δημήτρη Παναγάκου. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 166,142 MW και προϋπολογισμού 332,284 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα.

Το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα έχει όφελος 137 εκατ. ευρώ από τα φορολογικά έσοδα της επένδυσης στην εικοσαετία, ενώ με την υλοποίηση του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου αποτρέπεται η έκλυση 253.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή