Υποτονική συνεδρίαση με μικρή άνοδο στο Χ.Α.

Υποτονική συνεδρίαση με μικρή άνοδο στο Χ.Α.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάσεις με καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα περιλαμβάνει η δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου λόγω της αργίας της Τετάρτης αλλά και της αποχής των επενδυτών εξαιτίας της θερινής ραστώνης.

Ηδη, χθες η καθαρή αξία των συναλλαγών βούλιαξε στα 11,41 εκατ. ευρώ, αφού πραγματοποιήθηκαν πολλές προσυμφωνημένες συναλλαγές συνολικής αξίας 4,90 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,81% στις 623,22 μονάδες, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα στενό εύρος τιμών, ενώ βρέθηκε να ενισχύεται μέχρι και 1,29%. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ΟΑΣΗΣ, ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 51 υποχώρησαν και 29 τίτλοι δεν παρουσίασαν μεταβολή σε σύγκριση με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής. Για τον τραπεζικό δείκτη οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 1,99% στις 203,10 μονάδες. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (2,54%), Ταξιδιών και Αναψυχής (2,24%) και Κατασκευών και Υλικών (1,54%). Την καλύτερη εικόνα στο δείκτη Ftse 20 είχε η μετοχή της Coca Cola Hellenic που ενισχύθηκε 2,55% και διαμορφώθηκε στα 14,47 ευρώ, ο τίτλος του ΟΠΑΠ κέρδισε 2,33% και έφθασε τα 5,27 ευρώ, ενώ την πρώτη τριάδα σε κέρδη συμπλήρωσε η μετοχή του ΟΤΕ που ανήλθε στα 2,28 ευρώ με ημερήσια κέρδη 1,33%.

Μικρότερα κέρδη σε ποσοστό 1,07% κατέγραψε ο τίτλος της Motor Oil που διαμορφώθηκε στα 4,71 ευρώ, η μετοχή της Eurobank κέρδισε 1,05%. Απώλειες εμφάνισαν οι μετοχές της Τραπέζης Κύπρου (-4%), της Εθνικής Τράπεζας (-2,33%) και της ΔΕΗ (-2,09%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή