ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς καθυστέρηση η εισαγωγή μετοχών

Η Cyprus Popular Bank διευκρίνισε χθες ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) που προέκυψαν από τις προτάσεις εθελοντικής ανταλλαγής αξιογράφων έκδοσης 2008, 2009 και 2010.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην εισαγωγή των μετοχών, η τράπεζα έχει ακολουθήσει πλήρως τις καθιερωμένες νομότυπες διαδικασίες.

Η Cyprus Popular Bank αποφάσισε να προχωρήσει με την εισαγωγή όλων των μετοχών ανταλλαγής που εκδόθηκαν στο πλαίσιο των προτάσεων εθελοντικής ανταλλαγής αξιογράφων. Η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών ανταλλαγής δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα των προσώπων που για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να προχωρήσουν σε νομική διαδικασία σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

ΕΤΕΜ

Εναντι 710.000 ευρώ, η εισηγμένη ΕΤΕΜ πούλησε στη θυγατρική της στη Σόφια όσες συμμετοχές είχε σε θυγατρικές στα Τίρανα, στο Κίεβο και στο Βουκουρέστι. Η θυγατρική του ομίλου της Βιοχάλκο μεταβίβασε: α) το σύνολο της συμμετοχής της στην Αlbania Shrk με έδρα τα Τίρανα, β) το σύνολο της συμμετοχής της στο κεφάλαιο της Llc ETEM Systems με έδρα το Κίεβο Ουκρανίας και γ) το σύνολο της συμμετοχής της (20,16%) στο κεφάλαιο της S.C. ETEM Systems με έδρα το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Δύο εξαγορές για την Ελαστρον

Σε δύο νέες εξαγορές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Ελαστρον με στόχο τη διείσδυσή της στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η εταιρεία τις χρηματιστηριακές αρχές, απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή (93%) στην εταιρεία Ηλιοσκόπιο ΕΠΕ, εισφέροντας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 60.000 ευρώ. Η εταιρεία Ηλιοσκόπιο ΕΠΕ αναπτύσσει δραστηριότητα στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό.

Λίγες ημέρες αργότερα, η εισηγμένη ανακοίνωσε επίσης ότι απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή (93%) στην εταιρεία Φωτοανάπτυξη ΕΠΕ, εισφέροντας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 60.000 ευρώ. Η εταιρεία αναπτύσσει δραστηριότητα στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό.

Ερευνα ικανοποίησης συνεργατών της Ιnteramerican

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης των δικτύων agency και συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών, που διενήργησε για πρώτη φορά η Interamerican με αντικείμενο τις παρεχόμενες υπηρεσίες underwriting (διαδικασίες ανάληψης ασφάλισης, αξιολόγησης του κινδύνου και εκτίμησης όρων ασφαλιστικής σύμβασης) στους συνεργάτες της στους κλάδους ζωής και υγείας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, 7 στους 10 συνεργάτες εμφανίζονται πολύ – πάρα πολύ ικανοποιημένοι, ενώ σε ποσοστό 97% αποφαίνονται ότι οι κανόνες είναι απλούστεροι και πιο ευέλικτοι από τους αντίστοιχους άλλων εταιρειών. Ειδικότερα για την υγεία, 9 στους 10 συνεργάτες κρίνουν ότι οι ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα του δικτύου προασφαλιστικού ιατρικού ελέγχου που έχει συστήσει η εταιρεία ανταποκρίνονται επαρκώς ως προς τον χρόνο αποστολής των ιατρικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο agency της εταιρείας αριθμεί περί τους 1.500 συνεργάτες, ενώ το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών περί τους 830 συνεργάτες.

Η Μέτκα ολοκλήρωσε έργο 500 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Η Μέτκα ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο της Ρουμανίας. Πρόκειται για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της Ρουμανίας, η οποία, αφού τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, εισήλθε κανονικά πλέον στην παραγωγή.Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα της ΝΑ Ευρώπης στον τομέα της ενέργειας.

Ο ελληνικός όμιλος σε κοινοπραξία με την GE Energy ολοκλήρωσε, με επιτυχία, για λογαριασμό της Petrom, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπης και μέλος του πολυεθνικού κολοσσού της OMV, τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Μπράζι της Ρουμανίας, συνολικής ισχύος 860ΜW.

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της γειτονικής χώρας αντιπροσωπεύει μια επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο στη Ρουμανία την τελευταία 20ετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή