Ο ΔΗΚΤΗΣ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα στον ΟΠΑΠ για τη λάθος απόδοση

Απόδοση 275 αντί 2,75 που ήταν το ορθό, έδωσε ο ΟΠΑΠ για τον νικητή των Ολυμπιακών Αγώνων στα 5.000 μέτρα. Ο ίδιος το χαρακτήρισε εκ παραδρομής λάθος και ακύρωσε τα δελτία που παίχτηκαν μαζικά σε δύο πρακτορεία. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το λάθος αναγνωρίσθηκε την Παρασκευή 10/8/2012 στις 9.05 το πρωί, δύο λεπτά μετά τη μαζική καταχώριση 57 και 20 δελτίων των 90 ευρώ το ένα σε δύο πρακτορεία. Τα δελτία ακυρώθηκαν περίπου 36 ώρες πριν από το αθλητικό γεγονός (Σάββατο 11/8/2012 στις 21.30) και υπήρξε φραγή του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, στην ιστορία του «Πάμε Στοίχημα» (από το έτος 2000) είναι η δεύτερη φορά που καταγράφεται αντίστοιχης μορφής εκ παραδρομής καταχώριση. Με εντολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ θα διερευνηθεί το γεγονός και οπωσδήποτε η αντικανονική συμπεριφορά των δύο πρακτόρων.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των 21 εισηγμένων που παραμένουν εκτός του ταμπλό για περισσότερο από έξι μήνες. Οι διοικήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χ.Α. έχουν δώσει σημαντική παράταση για τις συγκεκριμένες εισηγμένες προκειμένου να δείξουν σημάδια αντίδρασης. Ωστόσο η πλειοφηψία των εταιρειών αυτών παραμένει σε δεινή οικονομική θέση και ήδη πολλές φλερτάρουν με την οριστική διαγραφή.

Φόρος 12 εκατ. από το Χ.Α.

Η καθίζηση των συναλλαγών είχε ως αποτέλεσμα ο φόρος των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) για το πρώτο εξάμηνο του 2012 να αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα μόλις 12 εκατ. ευρώ. Το 2011 τα έσοδα ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ, το 2010 στα 47 εκατ. ευρώ και 69 εκατ. ευρώ το 2009.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει η Ενωση Εισηγμένων σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στην επιστολή προτείνει να τεθεί οριστικό τέλος στον φόρο υπεραξίας (που θα πρέπει να εφαρμοσθεί στις 2/1/2013), να επανέλθει η φορολόγηση των μερισμάτων στην πηγή χωρίς άλλη φορολογική επιβάρυνση και να καταργηθεί ο φόρος συναλλαγών.

Αύξηση προβλέψεων στη Cyprus Popular Βank

Προειδοποίηση εξέδωσε χθες η Cyprus Popular Bank για τη σημαντική αύξηση των προβλέψεων όσον αφορά την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πρώτο εξάμηνο. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου «θα παρουσιάζουν αρνητική απόκλιση σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του 2011». Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στελέχη της τράπεζας εκτίμησαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου στην Ελλάδα μπορεί να φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ. Προσέθεσαν ότι για την αντιμετώπιση των επισφαλειών γίνονται ήδη προσπάθειες, μέσω δικηγορικών γραφείων με έδρα το Λονδίνο, με στόχο τον περιορισμό των ζημιών, μέσω της νομικής οδού. Παράλληλα, η διοίκηση θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ομίλου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται μέχρι το τέλος Αυγούστου σχετική πρόταση από τον ελεγκτικό οίκο ΚΡΜG.

Αποχωρεί, ενάμιση χρόνο μετά, η αλυσίδα Taco Βell

Μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αλυσίδες γρήγορης εστίασης, η Taco Bell, τερμάτισε την παρουσία της στη χώρα μας περίπου το ίδιο αθόρυβα όπως κι όταν την εγκαινίασε. Η αλυσίδα διατηρούσε μέχρι προ ολίγων ημερών ένα μοναδικό κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, προσδοκώντας σε ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων εφόσον οι επιδόσεις της κρίνονταν ικανοποιητικές. Ωστόσο, ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας αποφάσισε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά. Η Taco Bell είναι ίσως η γνωστότερη αλυσίδα μεξικανικού φαγητού στην Αμερική, ενώ διαθέτει επίσης παρουσία στην Κύπρο, την Ισπανία, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή