ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει…» η Παπαστράτος ΑΒΕΣ -εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού του ομίλου Phillip Morris International- πριν ανέβει και πάλι στην ενεργό σκηνή της κοινωνικής υπευθυνότητάς της. Η πρόσφατη συνεργασία της για την παροχή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης στην ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας τσιγάρων -μια παράνομη δραστηριότητα που αποστερεί το κράτος από νόμιμα έσοδα και θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των καπνιστών- προστίθεται στο πλούσιο πρόγραμμα των πρόσφατων φιλανθρωπικών δράσεών της, ενώ διευρύνει και το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, Νικήτα Θεοφιλόπουλου, ότι «η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει φέρει και ένα καλό: ο πολίτης παρά τη ζοφερή καθημερινότητά του, στέκεται κοντά σε εκείνους που έχουν την ανάγκη του. Η εταιρεία Παπαστράτος ακολουθεί απλά αυτό το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Ανταποκρινόμενη στα οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα μας, η Παπαστράτος ΑΒΕΣ στηρίζει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και μη κυβερνητικές οργανώσεις όταν αδυνατούν να εκπληρώσουν την κοινωνική αποστολή τους. Συγκεκριμένα, στο Θριάσιο Πεδίο χρηματοδοτεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (www.adulteduc.gr) που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας. Με τη συνδρομή της, ο Δήμος Ασπροπύργου αγόρασε αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στα Ανω Λιόσια ενισχύει το Εργαστήρι (www.ergastiri.org) για την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για τρίτη συνεχή χρονιά στηρίζει το Κέντρο Ανθρωπιστικής Υποστήριξης Ασπροπύργου, που ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση «Αρτος-Δράση» – μια οργάνωση που το 2011 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλούσια εθελοντική δράση της.

Από την πλευρά μας, εμείς, οι κάτοικοι της Αττικής και ιδιαιτέρως οι Αθηναίοι, αναγνωρίζουμε την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, όπως και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κατά τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια των αυτοκαταστροφικών διαμαρτυριών μας.

Από το 2008, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά», η Παπαστράτος ΑΒΕΣ ξεκίνησε πανελλήνια καμπάνια για να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να υπογραμμίσει τις ευθύνες των περίπου 30.000 λιανοπωλητών και των χονδρεμπόρων καπνού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για τις κυρώσεις που προβλέπει η παραβίαση του νόμου.

Το σκεπτικό της εταιρείας για την πρωτοβουλία αυτή ήταν ότι «ένας νόμος δεν αρκεί για την αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου κοινωνικού ζητήματος. Η αποτροπή των ανηλίκων από το κάπνισμα απαιτεί συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες από όλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή