Οδηγός για τα προγράμματα επιβράβευσης πελατών από τις τράπεζες

Οδηγός για τα προγράμματα επιβράβευσης πελατών από τις τράπεζες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισόδημα που μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει ακόμη και τον βασικό μισθό ενός έτους μπορεί να κερδίσει ένα νοικοκυριό στην περίπτωση που εκμεταλλεύεται πλήρως τα προνόμια και τα προγράμματα επιβράβευσης για προϊόντα και υπηρεσίες που τους προσφέρονται από τις τράπεζες και ταυτόχρονα να κερδίσει από τα υψηλά επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες για καταθέσεις που διατηρεί εκτός τραπεζικού συστήματος.

Σε μια εποχή που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, κάθε ευρώ που εξοικονομείται αποτελεί μια μικρή ανάσα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη βασικών τρεχουσών αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα ένα νοικοκυριό θα πρέπει μεταξύ άλλων να επιδιώξει: Πλήρη εκμετάλλευση των προνομίων από τη διατήρηση του μισθοδοτικού λογαριασμού που ενδεχομένως ένα μέλος του διατηρεί σε μια τράπεζα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συνδρομή μιας πιστωτικής κάρτας που μπορεί να ξεπερνά και τα 50 ευρώ τον χρόνο και μπορεί να τρέχει ακόμη, διότι δεν έχει ενεργοποιηθεί το προνόμιο αυτό στην πράξη για διαφόρους λόγους.

Επίσης, χαμηλότερα επιτόκια για δάνεια και κάρτες από τα ισχύοντα στην αγορά και δικαίωμα για δωρεάν μίσθωση θυρίδας στην τράπεζα. Και στην περίπτωση αυτή δεν είναι λίγοι οι πελάτες τραπεζών που ενώ έχουν μισθοδοτικό λογαριασμό, εξακολουθούν να πληρώνουν ετήσιο μίσθωμα για θυρίδα που μπορεί να προσεγγίζει και τα 100 ευρώ, ενώ στους όρους του μισθοδοτικού λογαριασμού αναφέρεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν.

Προσεκτική και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα προγράμματα επιβραβεύσεως καρτών που κατέχει. Τα προγράμματα που προσφέρονται στην αγορά από τις τράπεζες είναι πολλά σε αριθμό και αξιόλογα. Ανάλογα με τη χρήση της κάρτας ο πελάτης μπορεί να κερδίσει εύκολα δώρα και υπηρεσίες όπως αεροπορικά εισιτήρια, ηλεκτρονικά, είδη καθημερινής χρήσης ή να έχει επιστροφή μετρητών και σημαντικές εκπτώσεις σε σουπερμάρκετ, καύσιμα κ.λπ. Επίσης πολλές κάρτες συνδέονται με βασικά προγράμματα για νοσοκομειακές εξετάσεις που εξασφαλίζουν σημαντικές εκπτώσεις. Δεν είναι αμελητέος ο αριθμός κατόχων τέτοιων καρτών που ενώ δικαιούνται τέτοιες εκπτώσεις, από έλλειψη ενημέρωσης δεν τα χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να χρεώνονται τις τρέχουσες τιμές και να χάνουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σωστή διαχείριση των όσων αποταμιεύσεων -ακόμη και λίγων- που έχει με δυσκολία καταφέρει να συγκεντρώσει. Σημαντικός αριθμός νοικοκυριών στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών που έχει ξεσπάσει η κρίση έχει αποσύρει από το τραπεζικό σύστημα τις καταθέσεις και τις διατηρεί σε… πατάρια και σεντούκια λόγω των ανησυχιών, με αποτέλεσμα να έχει χάσει μια σημαντική ευκαιρία απόδοσης τόκων από τα υψηλά επιτόκια που προσφέρει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Για παράδειγμα για ποσό 10.000 ευρώ τράπεζες προσφέρουν επιτόκια που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν το 5% περίπου, δίνοντας σε ετήσια βάση τόκο 500 ευρώ περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή