Εταιρικη κοινωνικη ευθυνη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ο πρώτος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης της Fiat S.p.A. 2011 που εκδίδουν από κοινού οι δύο όμιλοι Fiat και Chrysler όχι μόνο για να δημοσιοποιήσουν τα κοινά αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τους, αλλά και για να καταθέσουν την κοινή δέσμευσή τους για πρόοδο και βιώσιμη ανάπτυξη στους τρεις τομείς-πυλώνες της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που είναι η οικονομία, το περιβάλλον και η κοινωνία.

Αλλωστε, όπως δήλωσε o Σέρτζιο Μαρτζιόνε, διευθύνων σύμβουλος της Fiat S.p.A. με την ευκαιρία της έκδοσης του απολογισμού «η διαδικασία συγχώνευσης των ομίλων Fiat και Chrysler, άρχισε στην πραγματικότητα από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας και ήταν μια πολύ φυσιολογική διαδικασία γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και την αποφασιστικότητά μας να αναπτυσσόμαστε με υπευθυνότητα και σε αρμονία με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Chrysler Group LLC τόνισε ότι «η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων και των δύο οργανισμών μας».

Ως θέμα του Απολογισμού ορίζεται ο «ανοικτός δρόμος». Πρόκειται για μια επιτυχή μεταφορά, που θέλει να δηλώσει το κοινό ταξίδι που ξεκίνησαν οι δύο όμιλοι με προορισμό «την ανακάλυψη, την πρόκληση και τη συνεχή βελτίωση». Αποδεικτικά στοιχεία της εγκυρότητας των περιεχομένων του Απολογισμού είναι η επιβεβαιωμένη από την SGS Italia S.p.A. εφαρμογή του Πρότυπου ΑΑ1000GΑΡS-2008 όπως και η άριστη εφαρμογή σε επίπεδο Α+ των Δεικτών GRI -G3.1 – που το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Οργανισμός Global Reporting Ιnitiative.

Επένδυση 270 εκατ.

Για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, η επένδυση ανήλθε στο πόσον των 270 εκατ. ευρώ. Ενώ για πέμπτο συνεχές έτος σημείωσαν μείωση στην κατανάλωση καυσίμων και των εκπομπών ρύπων των οχημάτων -με δεδομένη τη θέση της Fiat στην Ευρώπη- που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 μεταξύ των εταιρειών που έχουν το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε και τη δράση της Fiat Group Automobiles Hellas «Κάνε Οικονομία, Σώσε τον Πλανήτη» που προστέθηκε στη σειρά ενεργειών GreenCheck-up και για διάστημα δύο μηνών -Απρίλιος και Μάιος του 2012- προσφέροντας στους κατόχους των οχημάτων της δωρεάν έλεγχο στα σημεία εκείνα που επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή