O ΔΗΚΤΗΣ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώθηκαν τα στοιχήματα για έξοδο από το ευρώ

Σε μείωση της απόδοσής της για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, η William Hill. Συγκεκριμένα, η απόδοση ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης μετά την πρώτη Ιανουαρίου του 2013 διαμορφώνεται πλέον στο 2,75, έναντι της προηγούμενης απόδοσης του 4,00. Στον αντίποδα, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης κατά το επόμενο έτος φθάνει μόλις στο 1,40. Πάντως, η χώρα μας είναι το «φαβορί» για να αποτελέσει την πρώτη χώρα που θα εξέλθει της Ευρωζώνης, με την απόδοσή της να αγγίζει το 1,20. Η χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες να εξέλθει της νομισματικής ένωσης, μετά την Ελλάδα, είναι σύμφωνα με τη William Hill η Ισπανία με 5,00, και την ακολουθούν κατά σειρά η Ιταλία με 8,00, η Γερμανία με 13,00, και οι Κύπρος, Ιρλανδία και Πορτογαλία με 21,00.

Πωλήσεις

Για απογείωση των εργασιών μέσω των διαδικτυακών πωλήσεων κάνουν λόγο οι παράγοντες της αγοράς των κέντρων αισθητικής. Και τούτο γιατί, μέσω των εκπτωτικών κουπονιών που κυκλοφορούν εν αφθονία στα εκπτωτικά sites, οι πολυάριθμες και κυρίως μικρές εταιρείες του κλάδου βλέπουν τον τζίρο τους να αυξάνεται, παρά τη σημαντική μείωση των τιμών που προσφέρουν. Μεγάλη ζήτηση έχουν οι υπηρεσίες για τη φροντίδα των άκρων, που πλέον ορισμένοι από την αγορά μιλούν για το «φαινόμενο της αγοράς των άκρων».

Κόντρα για νέο φόρο ενέργειας

Εντονη διαφωνία ως προς την επιβολή νέων φόρων στον κλάδο ενέργειας προέκυψε μεταξύ του υπουργού Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Κριστομπάλ Μοντόρο, και του υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ζοζέ Μανουέλ Σόρια. Σε χθεσινή συνέντευξη στο Bloomberg, ο κ. Μοντόρο δήλωσε ότι «κανένα μέτρο φορολογικής πολιτικής δεν θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εάν δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Προϋπολογισμού». Ο κ. Σόρια απάντησε στις δηλώσεις Μοντόρο, υπογραμμίζοντας ότι είναι δική του αρμοδιότητα ο σχεδιασμός μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος που διογκώθηκε και από τη μακροχρόνια επιδότηση των εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μεγάλος ο φόρτος εργασίας στην ΕΚΤ

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη 40 προσώπων για να αντιμετωπιστεί ο επιπλέον φόρτος εργασίας που προκαλεί η κρίση χρέους, όμως οι προσλήψεις αυτές προβλέπεται ότι δεν θα είναι αρκετές για το συνδικάτο των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πληροφορία που είχε αρχικά δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ντι Βελτ». Το συνδικάτο Ipso, το μόνο που αναγνωρίζεται στην ΕΚΤ και αντιπροσωπεύει περισσότερους από το 40% των 2.600 μισθωτών της (από τους οποίους 1.200 είναι μόνιμοι υπάλληλοι), διαμαρτύρεται εδώ και πολλούς μήνες για την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και για υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, είχε αναγνωρίσει τον Ιούλιο πως υπάρχει υπερβολικός φόρτος δουλειάς και είχε υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα.  

Μόνο 9 εταιρείες ξεπερνούν το όριο των 500 εκατ. ευρώ

Μόλις εννέα εταιρείες βρίσκονται σήμερα πάνω από το όριο των 500 εκατ. ευρώ της κεφαλαιοποίησης. Πρόκειται για το επίπεδο της χρηματιστηριακής αξίας που συνήθως υπάρχει και το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μετά την πρώτη εταιρεία της λίστας, την Coca-Cola Hellenic, που δεν απειλείται αφού έχει κεφαλαιοποίηση 5,37 δισ. ευρώ, ακολουθεί ένα πρώτο γκρουπ, με 4 εταιρείες που βρίσκονται ελαφρώς πάνω από το 1 δισ. ευρώ, και είναι ο ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΤΕ. Χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση βρίσκονται άλλες 4 εταιρείες, που είναι ο Τιτάν, η Alpha Bank, η ΔΕΗ και η Motor Oil.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή