Εν συντομια

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινές για απασχόληση παράνομων μεταναστών

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, επιβλήθηκε ποινή κλεισίματος πέντε ημερών στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο λαθρομετανάστης πακιστανικής καταγωγής, δράστης της εγκληματικής ενέργειας στην Πάρο. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ’ εντολή του υπουργού, ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των άμεσων προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων και αποθαρρύνεται η είσοδος και η παραμονή λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη MIG ή τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της Marfin Egnatia Bank η Λαϊκή τράπεζα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd κατόπιν υπόδειξης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τον όμιλο της Marfin Investment Group ή και τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της Marfin Egnatia Bank δεν ευσταθούν.

Στο ΤΑΙΠΕΔ δρόμοι προς εκμετάλλευση

Μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τη λειτουργία, συντήρηση κaι εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, οι κάθετοι άξονες «Α/Κ Καστοριάς – Α/Κ Κορομηλιάς – Α/Κ Ιεροπηγής – Μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής» και «Α/Κ Λαγκαδά/ Σερρών – Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα», καθώς και τα δικαιώματα του Δημοσίου για τη λειτουργία, συντήρηση κι εκμετάλλευση του κάθετου άξονα «Α/Κ Χαλάστρας – Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων». Το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά το δικαίωμα επιβολής και είσπραξης διοδίων, εκμετάλλευσης των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και της χρήσης των παρόδιων εκτάσεων. Στόχος της μεταβίβασης είναι η παραχώρηση της Εγνατίας για έως και 40 έτη σε επενδυτή. Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ, ενώ ορίστηκαν σύμβουλοι για την πώληση της ΕΛΒΟ.

Μεταβιβάστηκε το 14,78% της Eurobank Ρroperties

Εξι πακέτα 9.017.987 μετοχών της Eurobank Properties, που αντιπροσωπεύουν το 14,78% του μετοχικού της κεφαλαίου, άλλαξαν χέρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Τα πακέτα έγιναν στην τιμή των 4,75 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 42,83 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία παρουσίασε ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Η αρνητική εξέλιξη των αποτελεσμάτων αποδίδεται από τη διοίκηση στη σημαντική απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας κατά 46,1 εκατ. ευρώ.

Η μείωση αυτή οφείλεται στην πίεση που ασκείται λόγω της κρίσης τόσο στις τιμές όσο και τα ενοίκια.

Εν τω μεταξύ, τα έσοδα της εταιρείας από ενοίκια μετά τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 9% και κατήλθαν στα 19,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 19% και ανήλθαν στα 4,4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ανοδική πορεία των καταθετικών επιτοκίων.

Ανάκληση μπουκαλιού για νερό της Η&Μ

Στην ανάκληση παιδικού μπουκαλιού νερού μάρκας H&M προχωρά η εταιρεία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η τιμή του προϊόντος είναι 3,95 ευρώ και διατίθεται σε δύο χρώματα, ροζ με κωδικό 74292 6 4212 50 και μπλε με κωδικό 74292 6 4212 82. Το εν λόγω μπουκάλι έχει pull-up στόμιο που μπορεί να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να προκαλέσει πνιγμό. Η ανάκληση αφορά 83 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα Η&Μ. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει από τα σημεία πώλησης το προϊόν. Η ΓΓΚ και η εταιρεία συνιστούν στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να πάψουν άμεσα να το χρησιμοποιούν και να το προσκομίσουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Η&Μ (η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη), προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο. Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της H&M στο τηλέφωνο 210 3212920 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή