Στρατηγική κίνηση, με υπεραξίες, από τη Lamda Development

Στρατηγική κίνηση, με υπεραξίες, από τη Lamda Development

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική κίνηση με στόχο τις μελλοντικές υπεραξίες που θα καταγράψει η Εurobank Properties στον κλάδο των ακινήτων αλλά και ισχυρή οικονομική ενίσχυση για τη Lamda Development που θα στραφεί στα μεγάλα έργα που προωθεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται από ξένους και εγχώριους αναλυτές η απόκτηση του 14,78% της Eurobank Properties από την καναδέζικη εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings Limited. To ποσοστό της καναδέζικης εταιρείας αυξήθηκε τελικά στο 19,78% από 5% που κατείχε στην Eurobank Properties. Οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι στην εισηγμένη είναι η Deutche Bank με ποσοστό 5% και με 55% η Eurobank, ενώ το υπόλοιπο 20,22% είναι στη διασπορά. H Lamda Development προχώρησε σε πώληση της συμμετοχής που κατείχε στην Eurobank Properties, με τιμή πώλησης στα 4,75 ευρώ που αντιπροσωπεύει ένα premium (υπεραπόδοση) περίπου 12% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την προηγούμενη ημέρα, ενώ η αξία της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 42,8 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Eurobank Properties κατά την 30/6/2012 ήταν 3,8 ευρώ και ως εκ τούτου θα προκύψει κέρδος από τη μεταβίβαση της μετοχής ποσού 8,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της εταιρείας στο γ΄ τρίμηνο του 2012. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Eurobank Properties, η Fairfax Financial Holdings Limited, με έδρα το Τορόντο του Καναδά, είναι μία εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σκοπός της οποίας είναι να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της και την ανάπτυξη μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους της. Η Fairfax βρίσκεται υπό την παρούσα διοίκηση από το 1985 και διαχειρίζεται πάνω από 25 δισ. δολάρια. Ο κ. Γουέιντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa, θυγατρικής της Fairfax Financial Holdings Limited, θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Είναι προφανές ότι η υλοποίηση της συναλλαγής αυτής γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του επενδυτή για την πορεία της, επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Eurobank Ρroperties.

Ζημίες ύψους 27,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Eurobank Properties για το α΄ εξάμηνο του 2012, έναντι κερδών 8,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή