Η είσοδος των Καναδών ενδυναμώνει την αγορά του real estate

Η είσοδος των Καναδών ενδυναμώνει την αγορά του real estate

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος στην ελληνική αγορά μιας μεγάλης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από τον Καναδά, της Fairfax Financial Holdings, ενδυναμώνει σημαντικά τη ρευστότητα της Lamda Development και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συμμετοχή σε νέες επενδύσεις. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Οδυσσέα Αθανασίου, δημιουργεί σημαντική στήριξη στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στην αγορά του real estate, που πλήττεται σημαντικά από την κρίση, αφού βάζει ενεργά πλέον έναν πολύ μεγάλο παίκτη στην αγορά, δείχνοντας ότι οι ξένες επενδύσεις μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η στρατηγική αυτή κίνηση επετεύχθη μέσω της απόκτησης από τη Fairfax του 14,78% που κατείχε η Lamda στη Eurobank Properties, ανεβάζοντας πλέον το ποσοστό της εταιρείας από τον Καναδά στο 19,78%.  

Την ίδια στιγμή, η Lamda Development όλο το τελευταίο διάστημα ακολουθεί τη στρατηγική για συμμετοχή σε μεγάλα projects ανάπτυξης ακινήτων, συμμετέχοντας στους περισσότερους από τους διαγωνισμούς που έχει προκηρύξει, ή πρόκειται στο μέλλον να προκηρύξει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Ηδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι στη β΄ φάση του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση (90 χρόνια) του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), ενώ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία από τις υποψήφιες που προκρίθηκε στη β΄ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται και συνέχεια, με εκδήλωση ενδιαφέροντος και για τον διεθνή διαγωνισμό της ανάπτυξης της περιοχής της Αφάντου στη Ρόδο. Ηδη, η εταιρεία δραστηριοποιείται με μεγάλες επενδύσεις όπως είναι οι: The Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos και Μαρίνα Φλοίσβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή