Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης από το υπ. Τουρισμού

Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης από το υπ. Τουρισμού

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή διαγωνισμό προκήρυξε το υπουργείο Τουρισμού για την ανάθεση υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους και επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού.

Ειδικότερα, αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 2.875 εργαζομένων, εποχιακά εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις σχετικές με τον χώρο του τουρισμού.

Το προϋπολογιζόμενο τίμημα συμπεριλαμβανομένης της εθνικής και κοινοτικής συμμετοχής ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ για την πράξη «Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού» και κατανέμεται στις 8 περιφέρειες σύγκλισης (Κρήτη, Ιόνια, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος) και 1,5 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη πράξη που κατανέμεται στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία). Οι πράξεις πλέον της θεωρητικής κατάρτισης, περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση των καταρτιζόμενων είτε σε επιχειρήσεις οι οποίες σχετίζονται απόλυτα με το αντικείμενο κατάρτισης είτε σε πιστοποιημένες δομές με τη μορφή case studies.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο συγχρηματοδοτεί τις πράξεις κατά 89,2% στις 8 περιφέρειες σύγκλισης και κατά 80% στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου. Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης θα κυμαίνεται από 60 έως 120 ώρες. Ο αριθμός των καταρτιζόμενων κάθε προγράμματος κατάρτισης στελεχών πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα Τεύχη της διακήρυξης του ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με κλειστές προσφορές από το υπουργείο Τουρισμού. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση www.gnto.gov.gr. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως για τη χορήγηση διευκρινίσεων επί της προκήρυξης καθώς και για τη χορήγηση του αναλυτικού τεύχους προκήρυξης του έργου υπολογίζονται οι 10 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών. Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 21 Σεπτεμβρίου. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου. Κριτήριο ανάθεσης αποτελεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή