Εν συντομια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου η επιλογή νέου παρόχου

Προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου 2012 έχουν οι καταναλωτές-πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power, Energa Power, Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή Α.Ε. και REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε., των οποίων η άδεια ανεστάλη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους. Κανονικά η ΔΕΗ, ως προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου, έχει υποχρέωση να τους παρέχει ρεύμα μέχρι τις 31 Αυγούστου και στη συνέχεια, εάν δεν έχουν βρει προμηθευτή, έχει δικαίωμα, να επιβάλλει προσαύξηση 7% επί του ισχύοντος τιμοκαταλόγου της κατηγορίας τους και μέχρις ότου επιλέξουν προμηθευτή της επιλογής τους. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, επειδή στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και όχι η οικονομική επιβάρυνσή τους, η σχετική προσαύξηση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1ης Οκτωβρίου 2012 στους καταναλωτές που θα αδρανήσουν να επιλέξουν προμηθευτή και να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί του.

Ζημίες ίσες σχεδόν προς το 20% των εσόδων τους κατέγραψαν το 2011, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα, οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος και αδρανών υλικών, λόγω της καθίζησης της εγχώριας οικοδομικής και της ευρύτερης κατασκευαστικής δραστηριότητας, ενώ η συρρίκνωση συνεχίζεται με ένταση και κατά το τρέχον έτος.  Το πρώτο πεντάμηνο του 2012, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η παραγωγή ετοίμου σκυροδέματος μειώθηκε κατά 45,7%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2011.

Να δημοσιευθεί η λίστα οφειλετών

Αναφορικά με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αναδημοσιεύθηκε σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί οφειλής ύψους 500 εκατ. ευρώ του Ομίλου Δασκαλα-ντωνάκη προς το ελληνικό Δημόσιο, ο Ομιλος ανακοίνωσε ότι ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν τα αναφερόμενα σ’ αυτήν. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Ομίλου «τόσο ο κ. Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης όσο και οι εταιρείες του Ομίλου είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και εκπληρώνουν εις το ακέραιο τις από τον Νόμο απορρέουσες σχετικές υποχρεώσεις τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη καλεί τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της Βουλής να δώσουν στη δημοσιότητα τη λίστα των οφειλετών προς το ελληνικό Δημόσιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΕΛΒΟ σε πρόγραμμα διεθνούς επιχειρηματικότητας

Η ΕΛΒΟ συμμετείχε στο πρόγραμμα 2012 Global Village for Future Leaders of Business and Industry, του Ινστιτούτου Iacocca, ως Σύμβουλος-Πελάτης. Το εφαρμοσμένο αυτό πρόγραμμα διοίκησης και διεθνούς επιχειρηματικότητας, διάρκειας έξι εβδομάδων με συμμετέχοντες από 45 χώρες, αποτελεί μια από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Iacocca, στο Πανεπιστήμιο Lehigh των ΗΠΑ.

Μια διεθνής ομάδα συνεργάστηκε στενά με την ΕΛΒΟ προκειμένου να μελετήσει και τεκμηριώσει μεθόδους εισόδου της εταιρείας σε αγορές επιλεγμένων χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η μελέτη θα βοηθήσει την ΕΛΒΟ να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε αναδυόμενες αγορές και είναι μέρος της στρατηγικής εξωστρέφειας που εφαρμόζεται.

Η ΕΛΒΟ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Iacocca, το οποίο ιδρύθηκε το 1988 από τον Lee A. Iacocca, τη μεγαλύτερη παγκόσμια φυσιογνωμία της αυτοκινητοβιομηχανίας και έναν από τους πλέον διάσημους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας στον κόσμο.

Αlapis: απολύσεις 438 εργαζομένων

Σε διαδικασίες ομαδικών απολύσεων προχώρησε τους τελευταίους μήνες ο όμιλος Alapis και, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και οι θυγατρικές της στην Ελλάδα προέβησαν σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων τους λόγω της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών. Η κατακόρυφη πτώση του τζίρου της εταιρείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επέφερε την ανάγκη δημιουργίας ενός πολύ μικρότερου σχήματος, με μείωση όλων των κατηγοριών εξόδων, μεταξύ αυτών και του κόστους ανθρώπινου δυναμικού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο όμιλος υλοποίησε διαδικασίες ομαδικών απολύσεων με μείωση του προσωπικού κατά 438 άτομα. Αυτό είχε αποτέλεσμα τη συνακόλουθη μείωση του σταθερού κόστους κατά 14 εκατ. ευρώ, περίπου, σε επίπεδο ομίλου και σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι μετά τις απολύσεις το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου στην Ελλάδα περιορίστηκε στα 463 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή