ΕΡΓΑΣΙΑ & ΖΩΗ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειδή η ανεργία των νέων στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει «χτυπήσει κόκκινο» και επειδή εξαπλώνεται το θλιβερό φαινόμενο να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν τόσο την αναζήτηση εργασίας όσο και τη μαθητεία για την απόκτηση κάποιας δεξιότητας, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Απασχολησιμότητα και την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (European Alliance on Skills for Employability – www.employabilityalliance.eu) με την ενεργό συνεργασία τριών εκ των πολλών και σημαντικών μελών της -τις παγκόσμιες Microsoft, Adecco Group και Accenture- επιστρατεύουν τους οργανισμούς της ενεργού κοινωνίας και του εθελοντισμού, που έχουν να παρουσιάσουν εξαιρετικές πρωτοβουλίες και κίνητρα για την εκπαίδευση των νέων στις τεχνολογίες της πληροφορίας ICT. Σκοπός, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την απασχόληση στο άμεσο μέλλον, αλλά και να παρασχεθούν στους νέους ευκαιρίες ώστε να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους καθώς και ευκαιρίες για την ψηφιακή και την κοινωνική συμμετοχή τους.

Αιτήσεις και χορηγοί

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται δεκτές ώς την 1η Οκτωβρίου 2012 ([email protected]) και αφορούν τρεις κατηγόριες βραβείων, χορηγοί των οποίων είναι οι τρεις προαναφερθέντες διεθνείς οργανισμοί. Συγκεκριμένα, η Accenture είναι χορηγός της κατηγόριας «Επιχειρηματικότητα» για πρωτοβουλίες που προωθούν και παρέχουν τη δυνατότητα σε νέους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να εξέλθουν έτσι από την ανεργία.

Η Microsoft της κατηγόριας «Τεχνολογίες» προσκαλεί «τους πρώτους τη τάξει», που με τις καινοτόμες προσεγγίσεις τους βοήθησαν τους νέους μέσα από την εκπαίδευσή τους στις ICT. Σημειώνει μάλιστα ότι επειδή υπάρχει η ένδειξη πως «μόνο το μισό εργατικό δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαθέτει δεξιότητες ICT για να μπορέσει να εξεύρει εργασία, αναζητούμε και θα τιμήσουμε τις πλέον αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που έχουν για στόχο τους νέους της Ευρώπης».

Ο όμιλος Adecco, χορηγός της κατηγόριας «Κινητικότητα των Νέων», προσκαλεί εκείνους που με τις πρωτοβουλίες τους για απασχόληση, εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων «έστησαν γέφυρες» στα σύνορα της Ευρώπης και διευκόλυναν την ανταλλαγή της γνώσης, την εργασιακή εμπειρία, τη βελτίωση της ξένης γλώσσας αλλά και την επιβεβαίωση της ταυτότητας και την αυτοπεποίθηση των νέων μας. Η απονομή των βραβείων Youth Employability Awards 2012 θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 27 Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο του σημαντικού ετήσιου ευρωπαϊκού γεγονότος European Employment Week 2012 (27 και 28 Νοεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή