Τραπεζικές εξελίξεις εντός κι εκτός συνόρων…

Τραπεζικές εξελίξεις εντός κι εκτός συνόρων…

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δραστικός περιορισμός της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στο «ελληνικό πρόβλημα» και η πώληση εργασιών που δεν ανήκουν στον πυρήνα των βασικών δραστηριοτήτων τους αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψαν και οι επαφές της Τράπεζας Κύπρου για ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Προς το παρόν οι διαβουλεύσεις δεν έχουν καταλήξει σε «κάτι το ανακοινώσιμο», καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ποιότητα του εν Ελλάδι ενεργητικού της Κύπρου και δεν υπάρχει διάθεση να προχωρήσει το project.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στρέφεται στο Παρίσι. Ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας η Credit Agricole να επιλέξει έναν εκ των τριών μνηστήρων -ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank- για την Emporiki Bank, ενώ κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται και από Societe Generale για το μέλλον της Geniki Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή