Βελτίωση μεγεθών για hellas online

Βελτίωση μεγεθών για hellas online

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και μείωση των ζημιών εμφάνισε η hellas online στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2012. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 123 εκατ. ευρώ, έναντι 113 εκατ. ευρώ το α εξάμηνο του 2011, καταγράφοντας αύξηση 8,4%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν μικρή αύξηση κατά 3% και διαμορφώθηκαν σε 33,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 7,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 8,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Σχολιάζοντας την πορεία αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της hellas online Αντώνης Κεραστάρης ανέφερε ότι «οι συνεχιζόμενες καλές επιδόσεις ενισχύουν την ισχυρή θέση της εταιρείας στην αγορά των τηλεπικοινωνιών», ενώ πρόσθεσε ότι σε ένα από τα πιο δύσκολα εξάμηνα που βίωσε ποτέ η ελληνική αγορά λόγω των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών, «η εταιρεία μας εμφάνισε αύξηση εσόδων, λειτουργικής κερδοφορίας, συνδρομητών και ισχυρά θετικές ταμειακές ροές που χρησιμοποιήθηκαν για μείωση του τραπεζικού δανεισμού».

Σε ό,τι αφορά τις ταμειακές ροές, σε λειτουργικό επίπεδο αυτές αυξήθηκαν από 24,8 εκατ. ευρώ το α εξάμηνο του 2011 σε 30,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη φετινή περίοδο. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, μείωσε τον δανεισμό της επιχείρησης από περίπου 180 εκατ. ευρώ στα 172 εκατ. ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή