O ΔΗΚΤΗΣ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατέληξαν στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Οριστικοποιήθηκαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη που είχαν τα στελέχη των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τα ονόματα των νέων διοικητών που θα τοποθετηθούν σε οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του διοικητή του ΕΟΠΠΥ Γερ. Βουδούρη από πρόσωπο επιλογής της Νέας Δημοκρατίας. Η κίνηση αυτή σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, με κάποιους από τον χώρο της υγείας να θεωρούν ότι η απομάκρυνσή του στην παρούσα φάση αποτελεί νίκη του φαρμακευτικού λόμπι. Στο τιμόνι του ΙΚΑ φαίνεται ότι παραμένει ο νυν διοικητής του Ρ. Σπυρόπουλος, ενώ και στον ΟΑΕΔ, παρά τις πληροφορίες που έφεραν τον Δημ. Κοντό, πρώην γενικό γραμματέα του Εργασίας, ως το πρόσωπο επιλογής της Ν.Δ., παραμένει ο νυν διοικητής Ηλ. Κικίλιας. Υπέρ της παραμονής Κικίλια, επί της θητείας του οποίου μπήκε για πρώτη φορά μια κάποια τάξη στον οργανισμό, τάχθηκε ανεπιφύλακτα και η ΔΗΜΑΡ, παρόλο που το συγκεκριμένο στέλεχος είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Η Sciens είναι η τρίτη κατά σειρά εισηγμένη που διαγράφεται οριστικά από το χρηματιστηριακό ταμπλό για το 2012, ενώ έχουν προηγηθεί οι διαγραφές των μετοχών της Euroline και της Interinvest. H χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ελήφθη μετά και το σχετικό αίτημα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας των εταιρειών ΑΛΚΕΟΝ ΑΕΕΔ και Μέλλον ΑΕΕΔ.

Ρομάνο Πρόντι κατά… άξονα

«Η μηχανή του γαλλογερμανικού άξονα έχει πάψει να δουλεύει», δήλωσε χθες στη δημόσια ραδιοφωνία Rai ο Ιταλός πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. «Η περίοδος Σαρκοζί-Μέρκελ, στην οποία εκείνη έθετε τους κανόνες και εκείνος έδινε συνέντευξη Τύπου, τελείωσε. Υπάρχουν δύο κύλινδροι, ένας πολύ μικρός και ένας πολύ μεγάλος, και με τον τρόπο αυτό μια μηχανή δεν μπορεί να δουλέψει», πρόσθεσε ο Ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος. Ο κ. Πρόντι σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπόρεσε να αλλοιώσει τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της διότι η Γαλλία και η Γερμανία δεν θέλησαν να εφαρμοστούν κανόνες. Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένες ευθύνες που τις βαραίνουν». Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου.

Εντοπίστηκαν φορολογικά ανύπαρκτες επιχειρήσεις

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για φορολογικές παραβάσεις, καθώς βρέθηκαν επιχειρήσεις που ήταν ακόμα και φορολογικά ανύπαρκτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής διενήργησε έλεγχο σε αναψυκτήριο-μπαρ στην περιοχή της Ελευσίνας και διαπίστωσε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει υποβάλει δήλωση έναρξης επιτηδεύματος στην αρμόδια εφορία. Στο πλαίσιο αυτό δεν εξέδιδε και τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία. Η υπεύθυνη της επιχείρησης συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή. Επίσης, από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας αναψυκτήριο-beach bar, οι οποίες δεν εξέδιδαν τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία. Οι δύο απ’ αυτές είναι φορολογικά ανύπαρκτες, ενώ οι υπεύθυνοι και των τριών επιχειρήσεων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κρίσιμες συναντήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Συναντήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυτές που θα έχει σήμερα στους Νομούς Εβρου και Ροδόπης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης. Ο υφυπουργός θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αρ. Γιαννακίδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκη και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εβρου. Η περιοχή μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, αλλά δεν λείπουν τα ανοιχτά μέτωπα. Φορείς της Θράκης ενδιαφέρονται για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), πολλοί είναι όμως αυτοί που διατυπώνουν επιφυλάξεις. Στον Εβρο, εξάλλου, επίκειται η επένδυση εξόρυξης χρυσού και η κυβέρνηση επιθυμεί να προλάβει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή